Microsoft Office Access Teorie

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Scopul lucrari: Studierea procesorului Microsoft Office Access. Prezentarea generala Power Point.

PARTEA TEORETICA

Lansarea sistemului Access.

SGBD MS Access funcţionează numai în mediul Windows,de aceea descrierile care urmează pornesc de la presupunerea că utilizatorul este familiarizat cu acest mediu. Există mai multe modalităţi de lansare a sistemului Access,în cele ce urmează vom descrie unul din ele, care include următoarele acţiuni:

- Deschidem meniul START

- Deschidem meniul PROGRAMS

- Executăm în clic pe pictograma aplicaţiei Microsoft Access

Ca rezultat , obţinem caseta de dialog sub denumirea Microsoft Access.

Crearea unei baze de date

După cum am mai menţionat,elementele principale ale unei baze de date sunt tabelele.Dar o bază de date poate conţine şi alte elemente care se crează pe baza tabelelor (formulare,interogări,rapoarte,etc.).Aceste elemente,împreună cu tabelele,formează aşa numitele clase de obiecte ale bazei de date. Pentru a defini unul sau mai multe obiecte în cadrul unei baze de date, această bază trebuie creată. De fapt,o bază de date Access reprezintă un fişier în care se păstrează toate obictele specificate mai sus.

Pentru a crea o BD nouă,în caseta de dialog Microsoft Access alegem op-ţiunea Blank Database,iar pentru a deschide o bază de date existentă – Open an Existing Database. Opţiunea Database Wizard reprezintă o modalitate de proectare a BD cu ajutorul unui sistem de asistenţă destul de comod. În cazul nostru alegem opţiunea Blank Database şi acţionăm butonul OK.

În caseta de dialog care apare indicăm numele BD (de ex.,BIBL) şi localizarea ei (discul,dosarul). Obţinem o fereastră în care sunt disponibile toate clasele de obiecte Access.

Închiderea/redeschiderea bazei de date

Închiderea BD poate fi făcută prin executarea comenzii Close din meniul System sau prin acţionarea butonului .Pentru a redeschide BD,alegem opţiunea Open an Existing Database din caseta de dialog Microsoft Access selectînd apoi numele bazei de date create anterior.

Ieşirea din Access

Ieşirea din MS Access poate fi făcută în unele din următoarele moduri:

- se apasă combinaţia de taste Alt+F4;

- se execută comanda Exit din meniul File;

- se execută comanda Close din meniul System;

- se apasă combinaţia de taste Ctrl+Alt+Delete.

Ultimul mod de ieşire este util mai ales în cazul blocării sistemului. În asemenea situaţii apăsarea combinaţiei de taste nominalizate implică lansarea aplicaţiei Task Manager în care avem posibilitatea să excludem forţat aplicaţia care a cauzat blocarea, acţionînd butonul End Task.

Crearea unui tabel

După ce am deschis o bază de date,eveniment confirmat prin apariţia ferestrei cu clasele de obiecte, putem crea diferite obiecte în oricare din clasele nominalizate. Dar deoarece fiecare din clasele Queries,Forms,Reports,Macros şi Modules se definesc în baza tabelelor, acestea trebuie create în primul rînd. Cu alte cuvinte,dacă o BD nu conţine cel puţin un tabel,crearea altor clase de obiecte devine lipsită de sens.

Pentru acrea un tabel nou, de exemplu, COMENZI, selectăm fila Tabeles,apoi acţionăm butonul New.Caseta de dialog New Tabel care apare ne oferă 5 moduri de definire a structurii unui tabel.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microsoft Office Access Teorie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
4.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 302 cuvinte
Nr caractere:
16 801 caractere
Marime:
121.26KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!