Microcircuite de Memorie Semiconductoare

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Scopul lucrarii: Studierea microcircuitelor de memorie semiconductoare de tip RAM si ROM si a principiului de utilizare practica.

Sarcina teoretica:

Memoria RAM (Random Access Memory) - Memorie cu acces aleator

Memoria RAM (Random Access Memory) este denumirea generica pentru orice tip de memorie care detine urmatoarele caracteristici: poate fi accesata aleator (nu secvential, precum benzile magnetice), este volatila (la intreruperea alimentarii cu energie electrica, datele stocate se pierd) si se prezinta sub forma de cip-uri (asadar excludem dispozitivele magnetice sau optice, precum hard disk-urile sau CD-urile). Utilitatea memoriei RAM este foarte mare, ea beneficiind in plus fata de alte medii de stocare a informatiilor de o viteza extrem de mare, fiind de mii de ori mai rapida decat un hard disk, de exemplu.

Clasificare

Exista doua tipuri principale de RAM: memorie statica (SRAM = Static RAM) si dinamica (DRAM = Dynamic RAM), diferentele constand in "stabilitatea" informatiilor. Astfel, memoria statica pastreaza datele pentru o perioada de timp nelimitata, pana in momentul in care ea este rescrisa, asemanator unui mediu magnetic. In schimb, memoria dinamica necesita rescrierea permanenta, la cateva fractiuni de secunda, altfel informatiile fiind pierdute. Avantajele memoriei SRAM: utilitatea crescuta datorita modului de functionare si viteza foarte mare; dezavantaj: pretul mult peste DRAM.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microcircuite de Memorie Semiconductoare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 427 cuvinte
Nr caractere:
7 741 caractere
Marime:
61.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
circuite, conductoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!