Laborator 7 Baze de Date

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1. Tipuri de tabele temporare.

Tabelele temporare sunt similare celor permanente, cu excepția că tabelele temporare sunt păstrate în tempdb și sunt șterse imediat cînd nu mai sunt folosite.

Există două tipuri de tabele temporare: locale și globale. Ele diferă unul de altul prin numele, vizibilitatea și disponibilitatea lor. Numele tabelelor temporare locale încep cu un simbol “#”, sunt vizibile pentru utilizator numai în conexiuea curentă și sunt șterse cînd are loc deconectarea de la instanță a bazei de date. Numele tabelelor temporare globale încep cu simbolurile “##”, după crearea lor sunt vizibile de date.

2. Viziunile și rolul acestora în baza de date.

Viziunea este un tabel virtual al cărui conținut este definit de o interogare. O viziune poate fi creată din unul sau mai multe tabele ale bazei de date. Viziunele sunt frecvent utilizate atunci cînd se dorește evidențierea unui anumit tip de date păstrate în baza de date. Viziunile permit diferiților utilizatori să dispună de acces aceleaș date sub o optică diferită și acestea pot fi exploatate de diverse aplicații.

Viziunile sunt în general folosite pentru a concentra, simplifica și personaliza fiecare pătrundere a utilizatorului în bază de date. Ele pot fi folosite și ca mecanisme de securitate permițînd utilizatorilor să acceseze date prin intermediul viziunilor fără a acorda utilizatorilor permisiuni să acceseze tabelele de bază direct.

3. Metode și particularități de creare a viziunilor în SQL Server 2008.

Există două forme de creare a viziunilor:

a) folosind instrucțiunea CREATE VIEW a limbajului Transact-SQL.

b) Folosind VIEW DESIGNER al componentei SQL Server Management Studio.

4. Situațiile în care crearea viziunii este posibilă sau imposibilă.

Înainte de a trece la crearea viziunilor, e bine să se cunoască unele principii de creare a acestuia:

• O viziune poate fi creată numai în baza de date în uz. Totuși, tabelele și viziunile, ce se referă la o viziune nouă, pot exista în alte baze de date sau chiar pe alte servere.

• Pot fi construite viziuni asupra altor viziuni sau proceduri ce se referă la viziuni. Asupra viziunilor nu pot fi construiți indecși sau definiiții indecși full-text.

• Nu pot fi create viziuni temporare și nu pot fi create viziuni asupra tabelelor temporare.

• Dacă mai mult de o coloană a viziunii au acelaș nume, ele trebuie să fie redenumite sau să fie prefixate cu numele tabelelor din care fac parte. O viziune poate avea nu numai nu mai mult de 1024 de coloane.

5. Sintaxa de bază a instrucțiunii CREATE VIEW. Opțiunile CHECK și SCHEMABINDING.

Sintaxa generală a instrucțiunii de creare a viziunilor este urmptoarea:

CREATE VIEW[nume_schema . ] nume_viziune [(coloana [ , ... n])]

[WITH <atribute_viziune> [ , … n ] ]

AS instructiune_select

[WITH CHECK OPTION] [ ; ]

<atribute_viziunii> ::=

{ [ENCRYPTION]

[SCHEMABINDING]

[VIEW_METADATA] }

Opțiuniea CHECK forțează toate instrucțiunile de modificare a datelor care sunt executate asupra viziunii să respecte criteriile impuse de instrucțiunea SELECT. Atunci cînd o linie este modificată printr-o viziune, clauza WITH CHECK OPTION asigură că datele să rămînă vizibile prin viziune după ce modificarea este validată. Orice actualizări efectuate direct asupra tabelelor care formează nu sunt verificate, chiar dacă opțiunea CHECK este specificată.

Opțiunea SCHEMABINDING leagă viziunea de schemă din care fac parte tabelele pe baza cărora s-a creat viziunea. Cînd SCHEMABINDING este specificată, tabelul sau tabelele de bază nu pot fi modificate într-un fel care ar afecta definiția viziunii. Însăși definiția viziunii trebuie mai întîi să fie modificată sau distrusă pentru a elimina dependențele din tabelul ce trebuie modificat. Atunci cînd se folosește SCHEMABINDING, instrucțiunea SELECT trebuie să includă cele două părți ale numelui (schema.obiect) tabelului, viziunii sau a funției definite de utilizator care sunt referite. Toate obiectele referite trebuie să fie în aceeași bază de date. Folosind clauza SCHRMABINDING nu pot fi distruse sau modificate înainte ca viziunea să fie distrusă încît să nu mai existe legătură cu schema.

Sarcini practice:

1. Să se creeze două viziuni în baza interogărilor formulate în două exercițiile indicate de profesor din lucrarea nr.4. Prima viziune să fie construită în Editorul de interogări, iar a doua, utilizînt VIEW Designer

Interogarea Nr 11.

Creînd viziunea am executat următorii pași:

a) Se extinde serverul personal.

b) Se extinde Databases și apoi se extinde baza de date în care se va crea viziunea.

c) Se face un click cu butonul drept al mouse-lui pe View.

d) În meniul de context care a apărut, se face un click pe opțiunea New View.... După acționarea acestei opțiuni, se deschide fereastra. Ea este constituită din patru panele: Panelul diagramelor, Panelul criteriilor, Panelul SQL și Panelul Rezultatelor.

e) Se aplică click pe butonul Add Table din bara cu instrumente. Iar acest buton are funcția de adăugarea a tabelelor care vor face parte din această viziune, iar în cazul de mai joc se adaugă tabelul pc_uri.

f) În panelul diagrame, coloanele care vor constitui, sunt selectate cu un click în patrățelul corespunzătordin stînga.Iar coloanele care le-am selectat apar automat în Columns din panelul criterii și panelul SQL urmează după clauza SELECT.

g) Pentru executarea viziunii se aplică un click pe butonul Execut SQL, de pe bara de instrumente.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Laborator 7 Baze de Date.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 308 cuvinte
Nr caractere:
6 766 caractere
Marime:
135.95KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!