Informatică aplicată

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

1. Lansăm aplicaţia Microsoft Excel .

START - All Programes - Microsoft Office - Microsoft Excel 2010

2. Introducem în foaia aparută datele într-un tabel 20 de studenti.

Tabelul are urmatoarea structură:

3. Pentru a mă deplasa în diferite celule ale foii de calcul, folosesc mai multe metode:

- Combinaţia Ctrl+G

- Combinaţia Ctrl+Home

- Cu ajutorul mousului

- Page UP / Page Down

4. Pentru a modifica denumirea coloanei din Anul_nasterii în Data naşterii, actionăm dublu-clic pe celula respectivă şi introducem datele noi sau tastam F2.

5. Înlocuim anii de naştere ai studenţilor în datele de naştere respective. Formatul datelor calendaristice se determină prin intermediul aplicaţiei Date. Dacă datele sunt introduse corect, atunci ele se aliniază la dreapta ca date calendaristice, în caz contrar, aplicaţia Excel receptionează datele introduse sub forma de şir de caractere.

6. Dacă dorim să prelucrăm datele din mai multe celulule concomitent, ele mai întîi de toate trebuie selectate. Pentru a selecta o coloana întreagă, executăm clic pe eticheta ei, de exemplu coloana A sau H. Iar pentru a selecta o linie – executam clic eticheta liniei respective, linia 6 sau prima linie. Daca selectăm mai multe coloane sau linii concomitent, deplasăm indicatorul mousului pe etichetle necesare, iar în caz de selecţie separată, ţinem apasată tasta Ctrl . Pentru a selecta doar un bloc ce celule, poziţionăm cursorul în vîrful blocului respectiv şi ţinînd butonul sting al mousului apăsat deplasăm cursorul spre celula necesară.

7. Modificăm laţimea unor coloane prin mai multe metode. În primul rînd cu ajutorul mousului. Poziţionăm cursorul la marginea etichetei coloanei care va fi modificată, pîna nu se schimbă semnul cursorului în forma de cruce. Apoi apasăm şi menţinem butonul sting al mousului şi deplasăm cursorul, modificînd în acest fel lăţimea coloanei.

O alta metodă este folosind meniul Format - Column - Width. În caseta ce apare, stabilim în cîmpul Column Width laţimea dorită. Dacă dorim să lărgim coloanele după lungimea textului introdus, atunci selectăm textul de lungime maximală, şi întrăm în meniul Format.

Opţiunea Column - AutoFit Selection.

8. Excel stabileşte în mod automat înălţimea liniei pe baza fontului folosit, dar aceasta poate fi modificată de noi pentru a include spaţii libere suplimentare sau pentru a reduce la minim înălţimea liniilor în foaia de calcul. Ca şi în cazul modificării lăţimii coloanelor şi în acest caz se poate utiliza atât mouse-ul, cât şi comanda din meniul Format RowHeight – pentru a introduce direct înălţimea dorită pentru linia selectată.

9. Selectam celule pe care dorim să le ştergem şi tastăm Delete . Datele pierdute pot fi restabilite dacă tastăm combinaţia Ctrl+Z , sau Undo din meniul Edit. O celulă aparte mai poate fi ştearsă şi cu ajutorul comenzii Clear din meniulEdit, alegînd şicaracteristice celulei pe dare dorim sa le

formatăm, formatul, conţinutul sau comentariile.

10. Atunci cînd datele au fost introduse greșit ele se pot fi corecte în modul următor. Activăm celula care conţine datele care trebuie modificate.

- Apasăm tasta F2 sau se aplică un clic în linia de formule în dreptul locului unde trebuie făcute modificări.

- Se fac operaţiile de ştergere şi inserare necesare. Pentru a muta punctul de inserţie se folosesc tastele săgeţi. Pentru ştergere se pot folosi tastele Backspace – pentru a şterge un caracter la stânga, şi Delete – pentru a şterge un caracter la dreapta.

Se apasă tasta Enter

11. Pentru a adăuga 3 coloane noi dupa coloana Data nasterii, facem clic pe una din celulele coloanei următoare, adica Sexul şi tastăm click-dreapta. Din meniul care apare selectăm optiunea Insert. În fereastra ce se deschide alegem Entire Column. În acest fel se adaugă o coloană nouă. Pentru a adauga toate coloanele dorite concomitent, selectăm toate

trei etichete a coloanelor ce urmează dupa Data Nasterii şi alegem din meniul Insert. Astfel sunt introduse trei coloane noi. în una din coloanele inserate, introducem datele despre locul de naştere a studenţilor. Celelalte doua coloane libere le ştergem. Preventiv selectam etichetele lor şi tastăm Delete din meniul Edit.

12. Pentru a introduce 3 linii, la fel apasam clic drepta după coloana dorită si selectam comanda Insert . Vor fi adaugatate 3 randuri noi care le completam la fel cu date despre 3 studenti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Informatica Aplicata
    • Raport_1_2.docx
    • Raport_3_4.docx
    • Raport_5_6.docx
    • Raport_7_8.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
6 205 cuvinte
Nr caractere:
29 781 caractere
Marime:
9.22MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Covalenco I
Sus!