Dare de seamă la baze de date

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Problema constă în faptul de a crea o bază de date in Microsoft Acces si de a efectua un sir de operaţii.

Pentru crearea unei baze de date noi se va apela la meniul File/New din Microsoft Access, la butonul de pe bara de unelte (toolbar) sau la opţiunea din fereastra New File. Suplimentar se va alege directorul în care se face salvarea şi se va completa numele bazei de date nou create, Numele bazei mele de date este "universitate.mdb".

1. Crearea unei tabele.

Crearea unei tabele noi se face din gestionarul de proiecte de la intrarea Create table in Design view.

I)

Am creat tabelul de date cu numele “Universitati” care va contine intr-o coloana “cod”,”orasul”,adresa”,fregventa”,”tipul_invatamintului”,”redusa,”suma_contractului”

In rezultat am obtinut urmatorul tabel:

II)

Creem un table cu numele de “specialitatile” care va contine intr-o coloana “cod”,“specialitate”iar in alta “blocul”.

In rezultat am obtinut urmatorul tabel:

III)

Creem un table ce are denumirea “facultatea”si care contine coloanele “cod”,”blocul” si “facultatea”

Ca rezultat am obtinut urmatorul rezultat:

IV)

Mai creem un table cu denumirea de “Absolventi” care va contine coloanele “cod”,”Adresa”,Prenumele”,”Patronimicul”,”Nume_de_familie”,”Localitatea”,”Adresa”, ”Telefon”,”Note”.

Obtinem urmatorul table:

Pentru stabilirea cheii primare se va da un clic dreapta peste marcajul cimpului dorit si se alege intrarea din meniul afferent.

Salvarea tabelei se va face de la intrarea de meniu FILE/SAVE as La salvare se va stabili de preferinta un nume sugestiv pentru datele retinute ,dar nu foarte lungi.

Relaţiile se vor crea prin tragerea cu mouse-ul a cheii primare din tabela secundară peste cheia externă din tabela principală. Concordanţa câmpurilor se va verifica în fereastra de editare a relaţiilor (b).

Pentru a asigura integritatea referenţială a bazei de date, se va marca obligatoriu, la fiecare relaţie creată, opţiunea Enforce Referenţial Integrity. De asemenea, o opţiune utilă în cele mai multe situaţii este cea de actualizare automată a câmpurilor relaţionate (Cascade Update Related Fields).

Dupa crearea relatiilor obtinem urmatorul rezultat:

2. Interogări de actualizare (Update Queries).

Acest tip de interogare este folosit pentru a modifica datele din una sau mai multe înregistrări ale unei tabele.

Pentru o interogare de actualizare se vor specifica câmpurile care vor fi actualizate şi respectiv condiţiile de selecţie a înregistrărilor care se vor actualiza. Specificarea condiţiilor se va face în câmpul Criteria. Dacă nu se specifică nici o condiţie, se vor actualiza toate înregistrările din tabelă.

Pentru a crea o interogare de tip actualizare se va crea în prealabil o interogare de selecţie. Prin rularea acestei interogări se verifică rezultatul obţinut, el indicând dacă condiţiile de selecţie a înregistrărilor de modificat sunt corecte sau nu. După validarea acestora se va apela opţiunea Update Query din meniul Query. După transformare va fi disponibilă o nouă bară în fereastra de editare a interogării purtând eticheta Update To. Aici se vor specifica noile valori ale câmpurilor de modificat. Acestea pot fi valori constante sau pot fi expresii de calcul. O expresie poate referi prin numele câmpului valoarea anterioară actualizării din acel câmp.

La rularea unei astfel de interogări se va cere confirmarea actualizării cu precizarea numărului de înregistrări afectate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dare de Seama la Baze de Date.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
600 cuvinte
Nr caractere:
3 326 caractere
Marime:
1.10MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!