Crearea unui SubIV

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

4.2.2 Conectorul IV

Conectorul cuprinde terminalele de intrare si de iesire ale IV. Prin crearea terminalelor de intrare si de iesire, IV curent va putea fi apelat din diagrama bloc al altui instrument: valorile datelor de intrare se vor transmite terminalelor (de intrare) conectorului.

Pozitia terminalelor se recomanda sa respecte conventia “curgerii datelor” (data flow) din LabVIEW, conform caruia fluxul datelor in diagrama bloc este de la stanga la dreapta si de sus in jos:

• Intrarile sa fie plasate in jumatatea stanga (pe directie orizontala) a conectorului;

• Iesirile sa ocupe jumatatea dreapta a conectorului.

Pentru crearea conectorului se alege optiunea Afiseaza Conectorul (Show Connector) din meniul contextual asociat pictogramei IV (fig. 4.1); conectorul inlocuieste pictograma. Mediul LabVIEW selecteaza din galeria cu modele predefinite un conector care sa contina un numar de locatii in partea stanga (dreapta) cat mai apropiat de numarul total de controale (indicatoare) din panoul frontal. Fiecare locatie dreptunghiulara de pe suprafata conectorului poate sa retina un parametru formal (nu este obligatoriu sa se foloseasca toate locatiile).

fig 4.3 Conectorul in cazul panoului frontal propus

Programatorul poate selecta un alt model de conector pentru a obtine un alt numar de locatii sau pentru o alta dispunere a acestora: se selecteaza optiunea “ Modele” (Patterns) din meniul contextual asociat pictogramei.

Numarul maxim de locatii pentru un conector este de 28. Se mentioneaza ca mai multi parametri ar putea fi grupati pe o singura locatie a conectorului folosind functiile de grupare/ degrupare (bundle/unbundle).

Programatorul trebuie sa indice corespondentele intre elemente din panoul frontal si locatiile conectorului, astfel:

• O asociere cu un control indica ca locatia reprezinta un parametru de intrare;

• O asociere cu un indicator determina ca locatia sa reprezinte un parametru de iesire.

Fluxul datelor in momentul apelului IV din diagrama bloc a altui instrument, este urmatorul:

• valorile curente (parametrii actuali) se transmit terminalelor de intrare ale conectorului IV;

• datele primite de terminalele de intrare se atribuie controalelor referite din panoul frontal;

• valorile din controale se transmit in diagrama bloc pentru prelucarare, prin terminalele (din DB) associate controalelor (din PF);

• rezultatele prelucrarilor din diagrama bloc se transmit (in final) indicatoarelor din panoul frontal, prin terminalele (din DB) asociate indicatoarelor din PF;

• valorile rezultatelor din indicatoare se transfera terminalelor (asociate) de iesire ale conectorului IV. In acest mod se transfera valorile prelucrarilor in exteriorul IV;

• datele terminalelor de iesire ale conectorului IV apelat se transmit in diagrama bloc a IV apelant.

fig 4.4 Realizarea conexiunilor

• Asocierea indicatorului cu terminalele de iesire ale conectorului pentru interconectare se foloseste unealta de interconectare (wiring tool). Locatiile conectorului preiau culoarea tipului de data, asociata indicatorului sau controlului referit; locatiile al caror continut este de culoare alba indica faptul ca nu se folosesc, adica nu se primeste si nu se returneaza nimic prin acea locatie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea unui SubIV.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 479 cuvinte
Nr caractere:
14 786 caractere
Marime:
143.60KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!