Crearea unui Site cu Ajutorul MySql și PHP

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Tema 4 PHP

4.1 Obiective

• Introducere în elementele de bază ale limbajului PHP;

• Realizarea unor scripturi PHP, şi modificarea acestora pentru a vedea diferenţele;

4.2 Introducer0065

PHP este un limbaj dinamic, ceea ce înseamnă că PHP comunică cu utilizatorul, el efectuează dinamic operaţii, iar conţinutul paginii se schimbă în real-time, în funcţie de preferinţe. De exemplu în HTML nu putem modifica conţinutul unei pagini decât dacă o înlocuim cu una nouă (cu conţinut nou). În PHP lucrurile stau mai simplu, printr-un script putem introduce ştiri pe pagina noastră sau putem modifica titlul paginii, sau putem construi formulare dinamice pe care utilizatorii să le folosească. Totuşi acest lucru nu înseamnă că ne debarasam de limbajul HTML, nicidecum. Cei care au cunoştinţe HTML vor înţelege şi învăţa mai uşor PHP.

4.2.1 Sintaxa

La fel ca şi în limbajul HTML, atunci când deschidem un tag, el trebuie automat închis, pentru a nu genera erori (ex. <table> şi </table>), şi în PHP, cu ajutorul tagurilor <?php şi respectiv ?> vom putea delimita codul PHP de codul HTML. Este foarte important de ştiut, pentru lejeritate se pot folosi mai simplu tagurile <? şi respectiv ?>, cu toate acestea metodele prin care putem delimita tagurile PHP sunt mai multe, spre exemplu:

<script language="php"> echo "Acesta este un text"; </script>

Sau

<% echo "Acesta este un text"; %>

atunci când este activată opţiunea asp_tags din php.ini.

Este recomandată utilizarea primelor taguri descrise anterior, adică:

<?php

………

cod php aici

………

?>

Ca în orice limbaj de programare/scripting, în PHP există posibilitatea adăugării de comentarii sau note în codul sursă. Acestea nu sunt luate în considerare de către compilator. Iată câteva exemple de comentarii acceptate în PHP:

/* Comentariu in stil C */

// Comentariu in stil C++

# Comentariu in stil Bourne shell

Notă: Pentru începători nu este recomandată folosirea comentariilor de tip shell. O declaraţie în PHP se încheie tot timpul cu punct şi virgulă (;).

Neterminarea unei declaraţii cu punct şi virgulă va duce la eroare de tip ‘parse error’. Exemplu de cod care foloseşte un comentariu şi o declaraţie:

<?php

//mai jos va voi saluta echo("Salut!");

?>

Prima linie este comentariu şi este ignorată de PHP, a doua linie reprezintă o declaraţie care se încheie bineînţeles cu ;.

4.2.2 Aplicaţii de început

Exemplul 1:

Vom testa configuraţia PHP cu ajutorul funcţiei phpinfo(), scriind următorul script într-un fişier nou php, cu ajutorul lui PHP Design 2005/2007 sau alt editor:

<?php

phpinfo();

?>

Se salvează codul ca info.php şi se ruleaza în browser /vezi lucrarea 1_last/. Se vor obţine o mulţime de informaţii despre configuraţia PHP, tipul serverului, etc.

funcţia phpinfo() are variabilele deja declarate în motorul PHP şi de aceea nu este necesar decât să o declarăm o singură dată.

Exemplul 2:

Scriem un exemplu PHP în stil clasic, prin care salutăm utilizatorii. Iată codul:

<?php

echo(“Salutare la toti cititorii”);

?>

Se salvează sub numele salut.php şi rulează în browser (ex. http://localhost/salut.php). Pe ecran apare afişat textul ‘Salutare la toti cititorii’. Acest lucru a fost posibil datorita functiei echo() cu ajutorul căreia de acum înainte vom afişa text pe ecran.

Notă: pe lângă funcţia echo() mai există şi print() care poate fi folosită în acelaşi mod.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crearea unui Site cu Ajutorul MySql si PHP.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 786 cuvinte
Nr caractere:
20 461 caractere
Marime:
541.62KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Profesorului:
Perebinos Mihail!
Sus!