Algoritmi de calcul

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Realizarea unui program pentru o anumita aplicatie presupune implicarea mai multor etape. Aceste etape sunt independente de limbajul de programare utilizat si implica existenta catorva restrictii cu privire la computerul utilizat.

Etapele realizarii unui program sunt urmatoarele:

1. Studierea detaliata a cerintelor aplicatiei. Este foarte important ca cerintele impuse de aplicatie sa fie foarte bine explicitate. Adica inainte de a trece la realizarea unui program pentru o anumita aplicatie trebuie ca cea aplicatie sa fie foarte bine analizata si cerintele pe care aceasta le impune trebuie sa fie complete si consistente. De exemplu o cerinta de genul "scrie un program care sa rezolve ecuatiile" este evident ca este incompleta si se impun intrebari de genul "ce tip de ecuatii", "cate ecuatii", "care este precizia", etc.

2. Analiza problemei si determinarea rezolvarii acesteia. Adica in aceasta etapa se decide asupra unei metode care poate sa rezolve problema. O astfel de metoda este des denumita ALGORITM.

3. Traducerea algoritmului realizat la etapa anterioara intr-un limbaj de programare evoluat corespunzator. Forma scrisa a acestui program este denumita program sursa (source program sau source code). In aceasta etapa programul trebuie citit si verificat pentru a i se stabili corectitudinea. Aceasta se face prin introducerea unui set de valori si verificarea daca programul furnizeaza valorile corespunzatoare corecte. O data verificat programul este introdus in computer prin intermediul unui Editor.

4. Compilarea programului in limbaj masina. Astfel programul obtinut in limbaj masina se numeste object code. In aceasta etapa compilerul poate determina erori de sintaxa ale programului. O eroare de sintaxa este o greseala in gramatica limbajului. de exemplu C++ necesita ca fiecare linie sa se termine cu ;. Daca se uita plasarea ; atunci compilerul va semnala eroarea de sintaxa. Astfel se repeta compilarea pana la eliminarea tuturor erorilor de sintaxa.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Algoritmi de calcul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 185 cuvinte
Nr caractere:
16 712 caractere
Marime:
43.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
Algoritmi de calcul, matematica
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!