Prelucrare Semnal ADSP

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Material didactic: Calculator “gazdă” PC AT cu sistem de operare MSDOS/ WINDOWS 3.11/ WINDOWS 9x şi cu mediu de dezvoltare de aplicaţii pentru microprocesoare ADSP 2181, interconectat prin cablu serial cu un sistem de dezvoltare “ţintă” cu microprocesor de semnal ADSP 2181 EZKIT LITE, şi programele sursă prezentate în lucrare.

Modul de lucru: Se asamblează fişierele sursă cu ajutorul fişierului de comenzi indirecte VOICE.BAT. Fisierul MIC2OUT.EXE astfel generat se va încărca în sistemul de dezvoltare şi se va urmări corectitudinea funcţionării (reproducerea in boxele audio a semnalului vocal preluat de la microfon). Se vor modifica programele din lucrare astfel încât să se testeze opţiunile funcţionale ale circuitului CODEC

Descrierea generală a programului

Program studiat realizează, în esenţă, o conversie analognumerică a semnalului vocal de intrare simultan cu una numericanalogică a eşantionului obţinut pe canalul de intrare pentru generarea semnalului audio de ieşire.

Sistemul de dezvoltare utilizat pentru experimentări conţine un microprocesor pentru prelucrarea numerică a semnalelor (DSP Digital Signal Processor) ADSP-2181 şi un circuit integrat VLSI CODEC (coder/decoder) stereo programabil AD1847 conectat la portul serial SPORT0 al procesorului. Circuitul codec realizează conversiile analognumerică, AD (Analog to Digital), şi numericanalogică, DA (Digital to Analog). Scopul acestor experimente este studiul funcţionării circuitului CODEC.

Eşantioanele numerice ale semnalelor de intrare/iesire generate/preluate de codec sunt transmise la/de la procesorul DSP pe magistrala serială de comunicaţie aferentă portului SPORT0 (Serial PORT 0) al procesorului. Pentru a obţine viteza maximă de transfer pe această magistrală este utilizată opţiunea de transfer de tip DMA (Direct Memory Access) prin care eşantioanele sunt transferate direct în/din memoria internă a procesorului fără a mai fi necesară execuţia unor secvenţe de program pentru aceste operaţii. Acest mod de funcţionare este referit ca autobuffering.

CODEC-ul stereo AD1847

Arhitectura internă a codecului AD1847 este prezentată în Figura 1.

Figura 1. CODEC-ul AD1847 – Schema bloc

Conectorul stereo de intrare al plăcii experimentale utilizate este conectat la canalul de intrare Line 1 Input al circuitului CODEC iar canalul de ieşire Line Output al circuitului este conectat la conectorul stereo de ieşire al plăcii. (CODEC-ul mai dispune şi de alte canale intrare pentru semnale analogice care sunt accesibile prin intermediul conectorilor de extensie de pe placă dar care nu sunt folosite în cadrul acestui experiment).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prelucrare Semnal ADSP.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 716 cuvinte
Nr caractere:
9 279 caractere
Marime:
33.13KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Automatică
Predat:
la facultate
Materie:
Automatică
Sus!