Studiul principiului de evaluare a conformității produselor

Previzualizare laborator:

Extras din laborator:

Scopul lucrarii: studiul principiului de evaluare a conformitatii produselor in baza datelor experimentale exprimate prin incertitudinea de masurare.

Termenii si definitii:

Incertitudine de masurare este parametrul asociat rezultatului unei masurari, care caracterizeaza dispersia valorilor ce in mod rezonabil, pot fi atribuite masurandului.

Incertitudine standard –incertitudine a rezultatului unei masurari exprimata printr-o abatere standard.

Evaluare de tip A a incertitudinii – metoda de evaluare a incertitudinii prin analiza statistica a sirului de observatii.

Evaluare de tip B a incertitudinii - – metoda de evaluare a incertitudinii prin alte metode decit analiza statistica a sirului de observatii.

Incertitudine standard compusa Uc(y) – incertitudina standard a rezultatului unei masurari, atunci cind acel rezultat este obtinut pe baza valorilor unor marimi diferite, egala cu radacina patrata pozitiva a unei sume de termeni, termenii respectiv fiind variantele, sau covariantele acelor marimi, ponderate in conformitate cu variatia rezultatului masurarii in functie de variatia marimilor respective.

Incertitudinea extinsa Ue – marime care defineste un interval in jurul rezultatului unei masurari, interval in care este de asteptat sa fie cuprinsa o fractiune ridicata a distributiei valorilor ce, in mod rezonabil pot fi atribuite masurandului.

Etalonarea mijloacelor de masurare, utilizate la incercarile de laborator in scopul evaluarii conformitatii produselor, este prevazuta de standardul international ISO/IEC 17025 care stabileste cerintepentru laboratoarele de incercari si etalonari. Etalonarea se efctuiaza de laboratoarele acreditate in baza unor proceduri aprobate de Organismul National de Metrologie.

Evaluarea conformitatii produselor prin incertitudinea de masurare rezulta in compararea datelor primite din laboratorul de incercari cu cele din specificatia produsului si stabilirea conformitatii sau neconformitatii produsului.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiul Principiului de Evaluare a Conformitatii Produselor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
394 cuvinte
Nr caractere:
3 888 caractere
Marime:
26.56KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Laborator
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!