Raport de practică

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Practica de semestru am desfășurat-o în cadrul Organizația Nonguvernamentală - Hope and Homes for Children România ce are ca scop eliminarea orfelinatelor și crearea unui mediu cât mai familial copiilor aflați în nevoie, copii ai orfelinatelor sau copii ce trăiesc în familii unde sărăcia este dusă la extreme, iar separarea copiilor de către părinți este numai la un pas.

Adresa ONG-ului, sediul din București este: Strada Monetăriei nr. 12, ap. 7, sector 1, București, Departamentul de Fundraising și Comunicare.

Misiune, scopuri și obiective

Peste 2000 de copii și adolescenți trăiesc încă în orfelinate și alți sute de mii în sărăcie extremă, cu riscul foarte ridicat de a fi separați de părinți. Organizația are ca și scop stabilitatea, independența, identitatea valori pe care fiecare dintre noi ne-o dorim pentru propriile vieți să fie îndreptată către acești copii și adolescenți.

Misiunea Organizației este să închidă toate orfelinatele din românia până în 2027. Se lucrează intens la găsirea unei soluție pentru fiecare dintre copiii vulnerabili pe care îi ajută și să prevenă destrămarea familiilor din cauza sărăciei.

Au în vedere și familiile care trăiesc în sărăcie extremă să se redreseze și conlucreze cu autoritățile pentru ca niciun copil să nu mai treacă prin trauma vieții din orfelinat.

În cele din urmă sprijină copii să crească în familii stabile și iubitoare, iar pentru aceia care nu pot fi alături de familiile lor, să construiască case familiale, pentru o viață cât mai apropiată de normalitate.

Criterii de eligibilitate a beneficiarilor

Cei care pot accesa aceste case de tip familial, sunt copii ce provin din orfelinatele României, ori familii întregi ce sunt la limita sărăcie, sau familii numeroase care nu își permit nici macar condițiile minime de trai decent.

În aceste case pot locui si tineri ce au părăsit orfelinatele și încearca o integrare în viața social, aici primesc sprijin pentru găsire unui loc de muncă și ulterior a unei locuințe unde își poate forma o familie.

Servicii oferite:

Au constuit 123 de case de tip familial unde locuiesc aproximativ 800 de copii, in momentul de față, cu scopul de a le oferi un mediu cât mai apropiat de cel al familiei.

Dar totodată au ajutat peste 40000 de copii să ramână alături de familii lor oferindu-le suportul necesar pentru un trai decent.

Iar în jur de 2500 de tineri ieșiți din sistemul de protecție au fost ajutați și pregătiți pentru a face față unei vieți independente cu ajutorul programelor de integrare social și profesională asigurandu-le locuințe și sprijin în alegerea unei meserii.

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de practica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 374 cuvinte
Nr caractere:
7 046 caractere
Marime:
28.41KB (arhivat)
Publicat de:
Bianca Ș.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Sociologie
Predat:
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala , Universitatea din Bucuresti din Bucuresti
Specializare:
Asistentă socială
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Lector dr. Monica Alexandru
Sus!