Carl Sagan

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Carl Edward Sagan a fost un cunoscut astronom si astrofizician American, care a adus o mare contributie la promovarea si popularizarea stiintei. A fost pionier al exobiologiei si fondator al programului de cautare a inteligentei in Univers (SETI - Search for Extra-Terrestrial Intelligence). Este cunoscut in lumea intreaga datorita cartilor sale cu tema stiintifica, dar mai ales datorita serialului de televiziune Cosmos: Calatorie in Univers, cel mai vizionat program al televiziunii PBS inainte de 1990. A fost de asemenea autor, coautor sau editor a peste 20 de carti, si a publicat peste 600 de lucrari stiintifice si articole.

O mare parte din cariera sa si-a petrecut-o pe postul de profesor de astronomie la Universitatea Cornell, unde s-a si ocupat de Laboratorul de Studii Planetare.

Acesta a primit numeroase premii printre care se numara si un Pulitzer pentru Non-Fictiune, castigat prin intermediul cartii sale The Dragons of Eden (Dragonii Edenului).

Sagan a urmat cursurile universitatii din Chicago unde in anul 1960, acesta si-a obtinut doctoratul in astronomie si astrofizica. Din 1962 pana in 1968, acesta a lucrat la Smithsonian Astrophysical Observatory(Observatorul muzeului Smithsonian) din Cambridge, Massachusetts. Pana in 1968, a predat si a facut cercetare in cadrul universitatii Harvard, pana cand s-a mutat la universitatea Cornell din Ithaca, New York, devenind un profesor cu norma intreaga abia in anul 1971. Sagan a lucrat in asociere cu programul spatial al S.U.A inca de la conceperea acestuia in anii 1950', unde printre sarcinile sale a fost si aceea de a instrui astronautii participanti la misiunile Apollo.(Wikipedia)

“Imi imaginez cum aproape toate industriile manufacturiere importante se vor fi mutat in alte tari”

Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. America este o tara foarte diversificata. Cum spunea Barack Obama, fostul presedinte al americii : “Nu exista o America liberala si o America conservatoare - exista Statele Unite ale Americii. Nu exista o America a negrilor si o America a a albilor si America latinilor si America asiaticilor - exista Statele Unite ale Americii.”. In America este o cerere continua , luand ca exemplu celebrele Iphone-uri pentru care lumea sta zile intregi ca sa achizitioneze noul model, desi nu exista o mare diferenta intre cel vechi si cel nou, din acest lucru rezultand gradul mare de prostie. Oamenii ingeniosi au invatat sa faca bani si sa profite de aceasta prostie continua, de exemplu vinderea terenurilor pe Luna sau vestitul site unde plateai 1 dolar doar ca sa vezi cate alte persoane au mai platit un dolar pentru exact acelasi lucru.

“Vad uriase forte tehnologice aflate in mainile catorva persoane si cum cei care reprezinta interesul public nu pot nici macar sa inteleaga problemele reale|”

Exemplul iconic, din conducerea Trump, este consilierul in domeniul politicii de mediu, Kathleen Hartnett White care nu intelegea o problema fundamentala, aceea legata de continua incalzire globala. Imbecilitatea dansei era din ce in ce mai evidenta datorita simplului fapt ca, desi i se aduceau argumente si statistici, nu putea accepta ideea de incalzire globala.

“Imi imaginez ca, devenind incapabili sa distingem intre ceea ce pare placut si ceea ce este adevarat, ne vom agata de globurile noastre de cristal si ne vom consulta cu nervozitate horoscoapele si ca, in urma degradarii facultatilor noastre critice, vom aluneca din nou, aproape imperceptibil, in superstitie si intuneric.”

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Carl Sagan.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 230 cuvinte
Nr caractere:
6 400 caractere
Marime:
28.24KB (arhivat)
Publicat de:
Ivey K.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Filosofie
Predat:
Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Contabilitate si Informatica de gestiune
Materie:
Filosofie
An de studiu:
II
Profesorului:
Balan Sergiu
Nota primită:
Nota 9
Sus!