Inteligența artificială în economie

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

1. Scurt istoric al contabilității (perioada antică)

Contabilitatea este știința și arta stăpânirii afacerilor, care se ocupă cu "măsurarea, evaluarea, cunoașterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obținute din activitatea persoanelor fizice și juridice", în care scop "trebuie să asigure înregistrarea cronologică și sistematică, prelucrarea, publicarea și păstrarea informațiilor cu privire la poziția financiară, performanța financiară și fluxurile de trezorerie, atât pentru cerințele interne ale acestora, cât și în relațiile cu investitorii prezenți și potențiali, creditorii financiari și comerciali, clienții, instituțiile publice și alți utilizatori".

Contabilitatea a apărut din cele mai vechi timpuri, odată cu economia de subzintență a comunei primitive, când oamenii antici iși notau pe desene rupestre câte animale au vânat și câte au mâncat, câte piei au jupuit si câte haine au rezultat.

Primele numărători au avut loc prin gravură în peșteri, sfori înodate, crestături pe oase, pe pereâii oaselor, pe tablițe de argilă, papirus, care țineau primele socoteli “scriptice” la ceea ce avea să fie ținerea evidenței numerice a averii.

În vremurile acelea resursele erau excedentare față de necesități, contabilitatea cunoscând o evoluție lentă, deoarece câteva forme primitive de înregistrare erau suficiente pentru a satisface cerințele contabile ale vremii.

Fig. 1 Însemne pe piatră ale anticilor prin care-și contabilizau numărătorile de care aveau nevoie (contabilitate antică)

În momentul de față contabilitatea este domeniul în care automatizarea a pătruns mai puternic. Cum va arăta contabilul în viitor: Cu abilități digitale,de management și de comunicare. Meseria de contabil nu va dispărea, dar cine nu se adaptează schimbării, iese de pe piață.

Phillippe Arraou, prim-vicepreședinte CILEA (Comite de Intergation Latino Europa-America), în cadrul Congresului CECCAR (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România) a spus: ,,Sunt ferm convins că nu va dispărea profesia noastră. Contabilii vor rămâne în piață. Cei care nu se adaptează, este posibil să plece din piață, însă dacă învățăm să folosim tehnologia, meseria va rămâne și în viitor. Trebuie să ne dezvoltăm și alte competențe, nu doar cele tehnice. Ce știm noi să facem poate face și un robot sau calculator. Însă,în partea de proiecție și de analiză în viitor, mai este nevoie de partea umană.” Această afirmație venită din partea lui a distrus mit legat de faptul că ,„meseria de contabil va dispărea în secolul 22.”

Phillippe Arraou a adăugat „Transformările din piața actuală înseamnă că noi, contabilii, în sfârșit vom putea vorbi despre altceva cu clienții noștri. Rolul nostru va fi să oferim consultanță, să vorbim cu clienții, să intram în managementul de sus al companiilor.” Profesia de „Contabil” există încă din cele mai vechi timpuri. Un contabil este un specialist în contabilitate care trebuie să plătească taxele la timp și corect, să raporteze agențiilor guvernamentale, clienților și partenerilor organizației, să urmărească starea contului companiei și să aducă soldul la un singur indicator. Mulți consideră această meserie plictisitoare, neinteresantă, dar când am ales această meserie, mi s-a părut cea mai interesantă și mai informativă. Contabilitatea este o stiinta exacta, logica, frumoasa si perfecta. Tinand cont de vechimea acestei profesii, multi ani de acum inainte va avea discipoli și adepti. Ori o iubesti, ori o urasti! La fel ca mine și ca tine, ne-am indragostit de ea cu pasiune.

2. Moneda secolului XXII

Contabilitatea va fi mult mai avansată, peste 100 de ani, decât în prezent. În primul rând, tehnologia va evolua astfel încât contabilii vor rezolva mult mai rapid și eficient problemele oamenilor, cu ajutorul mecanismelor avansate adică roboți. În următoarele decenii, pe lângă mijloacele tehnice, vor apărea aplicații care vor ajuta contabilii să comunice mai grabnic cu clienții lor, ceea ce le va ușura munca și vor economisi timp.

În viitor vom folosi mai mult banii virtuali și crypto-monede, decât moneda națională. Aceștia vor fi utilizați în scopul plăților on-line, achitarea creditelor și a schimbului valutar.

Crypto-moneda = Este o aplicație prin care poți investi în monede virtuale. Pe scurt, crypto-moneda este varianta electronică a bancnotelor și monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plată electronic (e-money). Acesta este folosit, de regulă, pentru a face plăți electronice de mică valoare.

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Inteligenta artificiala in economie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 793 cuvinte
Nr caractere:
15 006 caractere
Marime:
1.40MB (arhivat)
Publicat de:
Horatiu Dorin N.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Eseu
Materie:
Economie
Predat:
la liceu
Sus!