Comerțul Mondial cu Bijuterii

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Scurt istoric al comertului cu bijuterii

Din vremuri preistorice portul bijuteriilor a debutat odata cu aparitia primilor oameni, cu portul de siraguri, os, scoici gaurite, folosite pe post de coliere precum si alte materiale gasite in natura, colorate cu ajutorul plantelor in culori foarte vii. Bijuteriile africane erau confectionate din scoici, lemn, fildes, os si piele reprezentand statutul si clasa sociala.

O dezvoltare deosebita in manufactura bijuteriilor a inceput in sec al XV-lea cand s-au folosit pe scara larga pietrele pretioase si semipretioase aduse din Orient, personalizand obiecte personale, haine si arme.

Popoarele din America de Sud foloseau aurul pentru exprimarea statutuui social si pentru legatura cu zeii,aurul fiind considerat a avea efecte curative.Bijuteriile orientale sunt mult mai elaborate, mai complexe si mai viu colorate, folosindu-se emailuri speciale si pietre semipretioase, pe cand bijuteriile europene sunt mai simple, perdomina aurul alb, platina si pietrele pretioase accesorizate cu snururi din matase, piele, silicon. Ca dovada ca istoria se repeta bijuteriile tineretului din epoca moderna sunt inlocuite cu bijuterii din metal comun, plastic, sticla facute in serii de milioane de exemplare in detrimentul bijuteriilor din metal nobil, personalizate si atent mestesugite.

De-a lungul timpului comertul mondial cu bijuterii s-a amplificat fantastic.

In ciuda turbulentei economice din Europa si a incetinirii Chinei, afacerile mondiale in domeniul bijuteriilor continua sa straluceasca.

Pentru incepatori, vanzarile de bijuterii au suferit o crestere cu 2 cifre in 2011 iar aceasta situatie e posibil sa se repete si in 2012, conform Euromonitor International, o firma de cercetare de piata ce urmareste vanzarile de bijuterii in 32 de tari. Bijuteriile de lux sunt momentan, in conducerea cresterii economice, justificand 87% din cifra totala pe piata mondiala a bijuteriilor ,si anume 275 miliarde $. De fapt, analistii Euromonitor spun ca odata cu ultimii 5 ani, bijuteriile de lux au avut o perioada de crestere maxima in istoria bijuteriilor, crescand cu 46% din 2007 pana in 2012.

UE

In 2011, industria bijuteriilor din Germania a postat vanzari cu amanuntul in valoare de 853 milioane de euro, conform Biroului Federal de Statistica al Germaniei. Asta inseamna o crestere cu 25% mai mult fata de cifrele din 2010. Exporturile au crescut cu 8 procente. Cele mai populare branduri care au implinit aceasta crestere sunt Wellendorff, Leo Wittwer, Krieger, Rivoir, Hellmuth, si Jorg Heinz. Deasemenea consumatorii mai investesc in aur,platina si pietre pretioase intr-un effort de a se autoapara de problemele financiare ale Europei.

Ridicat al aurului a fortat majoritatea designer-ilor sa lucreze materiale substituibile ca lemn, pietre colorate sau material sintetice. Situatia este de 10 ori mai rea si pentru restul producatorilor din Franta, Rusia, Orientul Mijlociu.

Piata bijuteriilor din Franta aproximeaza aproximativ 5.5 miliarde euro si a crescut enorm de mult in ultimele 12 luni. Piata din Franta a stat o perioada indelungata impreunata cu piata ceasurilor, ceea ce a facut-o sa reziste foarte mult. Cererea de ceasuri a companiei Brisk a facut Parisul unul dintre cele mai populare destinatii de bijuterii din lume dupa Elvetia. Un numar foarte larg de consumatori cumpara ceasuri ce valoreaza mii de euro, branduri precum Rolex, Patek Philippe, si IWC.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comertul Mondial cu Bijuterii.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 381 cuvinte
Nr caractere:
7 734 caractere
Marime:
23.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
bijuterii, comertul
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!