Cuprins eseu:

Varicela
Semne și simptome în varicelă
Obiective pentru pacientul cu varicelă
Probleme de dependență
Îngrijirea pacientului cu varicelă
Intervenții ale asistentului medical pentru pacientul cu varicelă
Zona zoster
Semne și simptome în zona zoster
Tratamentul zonei zoster

Extras din eseu:

Varicela (denumită popular vărsat de vânt) este o boală infecțioasă foarte contagioasă, cauzată de virusul varicelo-zosterian, din familia virusurilor herpetice.

Varicela apare cu preponderență la vârsta copilăriei. La adulți, virusul provoacă zona zoster. Zona zoster este o reactivare a virusului varicelo-zosterian.

Caracteristicile scurte ale agentului patogen

Virusul varicelo-zoster aparține grupului de virusuri herpetice. În afar corpului, acest agent pathogen moarte în 5-7 minute. Lumina soarelui și temperaturile ridicate au, de asemenea, un efect dăunător asupra acestuia.

Un fapt interesant este că agentul patogen poate trăi exclusiv în corpul uman. În afara lui, el moare în 5-10 minute.

Prevalența varicelei

Cei mai sensibili la varicela sunt copiii care aparțin vârstei preșcolare mai tinere (6-7 ani). În special, boala se răspândește rapid printre copiii din grupuri organizate, cum ar fi grădinițele, școlile și grupurile preșcolare.

Un fapt interesant este că nu există oameni care ar fi imuni la varicelă. Acest lucru înseamnă că orice persoană care nu a avut niciodată vărsături înainte, în contact cu un pacient sau un purtător de virus, se poate îmbolnăvi cu 100% probabilitate.

Când este o persoană contagioasă?

Probabilitatea mare de infecție a altor persoane există la 5 zile după dispariția ultimului element al erupției cutanate. De asemenea, oamenii se pot infecta atunci când pacientul se află în perioada de incubație (cu o zi înainte de apariția semnelor de boală). Epidemiologii sfătuiesc să izoleze pacienții în ziua 21 după diagnosticarea viermelui

Cum se dezvoltă varicela?

După ce virusul a invadat epiteliul membranei mucoase a tractului respirator, începe reproducerea sa activă. În curând, penetrează fluxul sanguin și infectează celulele pielii, în special stratul epitelial. Apare un complex al următoarelor reacții patologice:

moartea celulelor cu formarea de bule umplute cu lichid seros; răspunsul inflamator local, care este însoțit de eliberarea mediatorilor inflamatori, edemul și vasodilatația microvasculatului.

În mod natural, virusul, care este conținut într-o concentrație ridicată în sânge, produce un răspuns imun, care este însoțit de eliberare a substanțelor biologic active - interleukine. Ei penetrează sistemul nervos și provoacă reacții febrile din partea corpului.

Un efect toxic asupra sistemului nervos central la varicela este exercitat nu numai de produse răspunsului imun, ci și direct de particule virale.

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Varicela.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
481.46KB (arhivat)
Publicat de:
Marius Oncescu
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Eseu
Materie:
Biologie
Predat:
la liceu
Sus!