Uniunea Bancară - Provocări și Perspective

Previzualizare eseu:

Extras din eseu:

Felul in care vor fi organizate bancile in urmatorii ani se va schimba, iar noile reglementari care vizeaza imbunatatirea gradului de transparenta si a capacitatii grupurilor bancare de a absorbi socuri vor presupune costuri mai ridicate.

Pe langa provocarile interne legate de situatia economica, de asteptarile cu referire la reglemtari, la cadrul institutional care ar putea sa urmeze, exista o serie inteagra de provocari nationale cu care sectorul bancar atat din Romania cat si din alte tari UE se vede oarecum confruntat.

In ceea ce priveste provocarile pe care aceasta "uniune bancara" le mai poate intampina se mai numara si costurile de lichidare ale bancilor din zona euro, acestea vor fi suportate la inceput de catre tara unde acestea activeaza, dar obligatiile partenerilor din zona euro vor creste din ce in ce mai mult si acestea vor fi impartite echitabil, conform unei propuneri a Uniunii Europene.

Aceasta propunere a fost elaborata de catre Lituania, tara care detine prin rotatie, presedentia Uniunii Europene. Propunerea acesteia a fost dezbatuta intr-o sesiune extraordinara pe data de 16 decembrie. Dupa o furtuna financiara care a prins in vartej multe banci prea mari ca sa se prabuseasca si a atras in centrul sau state precum Irlanda sau Spania, acum, toata lumea vrea un moment zero, evidentiat de o procedura privind modalitatea de a inchide o banca. Aceasta procedura reprezinta cel de-al doilea stalp al reformei denumita"uniunea bancara".

Descarcă eseu

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Uniunea Bancara - Provocari si Perspective.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 417 cuvinte
Nr caractere:
6 784 caractere
Marime:
13.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Eseu
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
banci, provocari
Predat:
la facultate
Materie:
Bănci
Profesorului:
Marius Apostoaie
Sus!