Totul despre predici

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

a. Si binele este un "bumerang": Caci se intoarce asupra facatorului de bine, ca binecuvantare. Fiece raza de lumina raspandita asupra altora, va fi reflectata asupra propriilor noastre inimi. Fiece cuvant de bunatate si simpatie rostit fata de cei intristati, fiece fapta pentru usurarea celor napastuiti, si fiece dar dat pentru implinirea nevoilor semenilor nostri, dat sau facut spre lauda lui Dumnezeu, va avea ca urmare binecuvantarea daruitorului."- 4 T 56.

b. Fericire si crestere: Acei care isi predau viata unei adevarate slujiri de Dumnezeu, stiu ce inseamna adevarata fericire. Interesul si rugaciunile lor trec dincolo de eul personal. Ei insusi cresc atunci cand incearca sa-I ajute pe altii. - 9 T 42.

c. Pace launtrica: Lucrand pentru altii, vei ajunge sa simti o placuta multumire launtrica si o pace care va fi rasplata indestulatoare. - 2 T 132.

d. Martor la lucrarea lui Dumnezeu: Spiritul Sfant lucreaza tainic, invizibil. Predicatorul care lucreaza cu sufletele, este martor la transformarea tainica, dar vizibila si reala a caracterului. Adesea Tatal nostru cel milostiv incurajeaza si intareste pe fiii Sai prin faptul ca actioneaza asupra inimilor si asupra vietii acelora, pentru care ei lucreaza. - GW 515.

e. Pretuit pentru valoarea sa: Predicatorul este constient ca lucrarea sa este o obligatie nobila. El nu urmareste nici succes ieftin, nici onoare, sau rasplata. Domnul, totusi, il rasplateste deja pe acest pamant, prin pretuirea care vine de la aceia, in folosul carora el se consuma.

El (Domnul) doreste oameni care cauta mai mult sa-si faca datoria, decat de a-si primi plata, - oameni care tin mai mult la principiu decat la inaltare Ei pot sa-si cultive puterile pentru a face serviciul cel mai bun, si vor fi totdeauna cautati. Vor fi pretuiti pentru valoarea pe care o au. - DV 350.

Un vechi coleg, un pastor bun, apreciat si iubit de turma sa, serios si devotat in activitatea sa, unul care ar fi acceptat cu bucurie de oricare camp, imi scria odata despre satisfactia de a fi ramas pastor: Sunt fericit in locul meu si-n lucrul meu. Dragostea si increderea pe care mi le acorda aceia pentru care ma ostenesc, sunt pentru mine mai mult ca niste premii Nobel. Si stiu ca acestea nu sunt date oricui

2. Rasplata viitoare:

a. Va castiga viata: Prin eforturi pline de ravna si bine cugetate, spre a ajuta pe cei in nevoie, adevaratul crestin isi dovedeste iubirea fata de Dumnezeu si de semenii sai. El poate ca-si va pierde viata in serviciu; insa, cand Hristos va veni sa-si adune comoara, el o va regasi. - 9 T 56.

b. In ceruri nu va fi nimic uitat: Orice stimulent al Spiritului Sfant, care conduce pe oameni la bine si la Dumnezeu, va fi notat in cartile cerului, si in ziua cea mare a lui Dumnezeu fiecare suflet care s-a lasat intrebuintat ca unealta a Spiritului Sfant, va avea favoarea sa vada ce a produs viata Sa. - GW 517-518.

c. Intalnirea cu cei salvati: In ceruri vom vedea pe tanarul pe care l-am ajutat, pe aceia pe care I-am invitat in caminele noastre, pe care I-am scapat din gheara ispitei. Vom vedea fetele lor reflectand stralucirea slavei lui Dumnezeu. - 6 T 348.

Mantuitii vor intalni si vor recunoaste pe aceia a caror atentie au indreptat-o catre Mantuitorul ce a fost inaltat. Ce fericita convorbire vor avea ei cu aceste suflete! - Eram un pacatos', va spune, - fara Dumnezeu si fara speranta in lume; si tu ai venit la mine si mi-ai indreptat atentia catre scumpul Mantuitor ca singura mea nadejde. Si eu am crezut in El. M-am cait de pacatele mele si m-i s-a dat sa stau impreuna cu sfintii Sai in locurile ceresti prin Isus Hristos.'

Altii vor exprima multumirea lor fata de aceia care au hranit pe flamanzi si au imbracat pe cei goi. - Cand deznadejdea imi cuprindea sufletul in necredinta, Domnul te-a trimis la mine spre a rosti cuvinte de nadejde si mangaiere. Tu mi-ai adus hrana pentru nevoile fizice si mi-ai deschis Cuvantul lui Dumnezeu, trezindu-ma fata de nevoile mele spirituale. Tu te-ai purtat cu mine ca un frate. Ai simtit impreuna cu mine in durerile mele si ai vindecat sufletul meu ranit si zdrobit, astfel incat am putut prinde mana lui Hristos care era intinsa spre a ma salva. In nestiinta mea m-ai invatat cu rabdare ca eu am un Tata in ceruri Care Se ingrijeste de mine Am inceput sa infometez dupa painea vietii, si adevarul ajunse de pret pentru sufletul meu. Sunt aici, salvat, pe veci salvat, spre a trai pentru totdeauna in fata Sa '" - GW 518-519.

3. Criteriile pretuirii:

Nimeni nu va fi pretuit dupa rangul eclesiastic pe care l-a detinut, nici dupa valoarea timpului servit. Atunci, care va fi criteriul pretuirii divine?

Valoarea serviciului fata de Dumnezeu este masurata dupa s p i r i t u l in care este facut, mai mult decat dupa lungimea timpului petrecut in lucrare. - 9 T 74.

Succesul lor in inaintarea in viata de evlavie, depinde de dezvoltarea talentelor incredintate lor. Rasplata lor viitoare va fi proportionala cu integritatea si ravna cu care servesc ei Maestrului! - RH 1 martie, 1887. SC 257.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Totul despre predici
    • 10. Nevoia unui text.doc
    • 11. Personalitatea predicatorului.doc
    • 14. Criteriile personale ale predicatorului.doc
    • 15. Ispitele predicatorului.doc
    • 16. Predicatorul un exemplu.doc
    • 21. Actualitatea predicii.doc
    • 36.Ciclul de predici evanghelizatoare.doc
    • 38.Lecturi biblice.doc
    • 39.Procedee de rostire a predicii.doc
    • 41.Conceptii retorice gresite despre rostirea predicii.doc
    • 43.Citirea Scripturii.doc
    • 44. Invingerea complexelor predicatorului.doc
    • 45.Exteriorul si gesturile predicatorului.doc
    • 46.Amvonul nu este locul polemicilor.doc
    • 47.Hranirea turmei.doc
    • 49.Evanghelizare in randul bolnavilor.doc
    • 50.Rasplata predicatorului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
17 fisiere
Pagini (total):
83 pagini
Imagini extrase:
82 imagini
Nr cuvinte:
30 293 cuvinte
Nr caractere:
141 624 caractere
Marime:
204.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
predici, religie
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Sus!