Utilaje produse de panificație

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

-Reprezinta un aparat de laborator cu ajutorul caruia este evaluata calitatea fainii in procesul de framantare, determinandu-se caracteristicile reologice ale fainii prin masurarea tariei si rezistentei glutenului.

-Principiul de functionare a farinografului se bazeaza pe rezistenta opusa de aluat la arborele framantatorului, in timpul operatiei de framantare.

-Principala componenta este un malaxor de tip Sigma-300, demontabil, cu o capacitate de 300g de faina (aproximativ 450-500 g aluat), avand manta dubla, prin care circula apa calda distilata la temperatura de 30+1 grade Celsius. In interior exista 2 brate de framantare care se rotesc in sens contrar.

-Este prevazut cu o biureta care este folosita la masurarea cantitatii de apa care se introduce in framantator.

-De asemenea, exista un software care inregistreaza datele de masurare, le evalueaza in conformitate cu metodele standard si imprima curba farinografica impreuna cu datele legate de proprietatile aluatului si fainii. Se obtin date legate de : -capacitatea de hidratare a fainii ; puterea fainii; timpul de formare a aluatului; stabilitatea aluatului; elasticitatea aluatului; inmuierea aluatului.

2.CLASIFICATOR CU SITE MODEL ANALYSETTE 3 SPARTAN

-Este o masina de sitare vertical destinata separarii si clasarii exacte a fractiunilor de substante granulate. Pot fi analizate si substante uscate dar si particule din suspensii.

-In functie de cantitatea probei si de granulatie, pot fi asezate site in ordine descrescatoare si talere colectoare cu diferite diametre si inaltimi si se poate arata curba granulometrica a materialului macina pentru a stii daca macinarea este corespunzatoare din punct de vedere tehnologic.

3.STRUNG PENTRU MECANICA FINA

-Este una dintre cele mai raspandite masini-unelte in industria constructoare de masini, destinat prelucrarii suprafetelor de revolutie cilindrice, conice, plane, elicoidale (filete) si profilate, exterioare si interioare, din industria materialelor feroase si neferoase, in conditiile unei productii de serie mica, mijlocie sau mare. In acest scop se utilizeaza cutite de diferite tipuri, burghie, alezoare.

-Operatia caracteristica pe strungul normal este cea de strunjire (cu cutite de strung), dar se pot efectua si alte tipuri de operatii, ca de exemplu: gaurirea (cu burghiul); largirea (cu burghiul sau cu largitorul); adancirea (cu adancitorul sau cu cutitul); lamarea (cu lamatorul sau cu cutitul); alezarea (cu alezorul sau cu cutitul); filetarea (cu tarodul, cu filiera sau cu cutitul); rectificarea; chiar si frezarea - daca freza este fixata in arborele principal, iar semifabricatul pe sania transversala sau direct pe carucior.

4.STRUNG PENTRU REALIZAREA PIESELOR MARI

-Strunjirea este operatia de prelucrare prin aschiere pe masini - unelte numite strunguri. La aceasta prelucrare, piesa executa miscarea principala de aschiere (miscarea de rotatie ),iar scula miscarea de avans (miscarea rectilinie longitudinala ,transversala sau combinata). Strungurile normale (universale) sunt destinate efectuarii unei varietatii mari de prelucrari exterioare si interioare

-Prezinta papusa in care sunt prinse piesele supuse prelucrarii;

-Subansamblurile principale al strungului normal sunt :batiul ,prevazut cu doua picioare cu care se sprijina pe fundatie, papusa fixa, avansuri, papusa mobila si caruciorul

-Arborele principal al strungului pe care se monteaza universalul executa o miscare de rotatie care este miscarea principala de aschiere. Aceasta miscare este transmisa la arborele principal prin intermediul cutiei de viteze (C.V.) de la un motor electric amplasat in interiorul piciorului din stanga al strungului

-Scula aschietoare se fixeaza in suportul portcutit si se executa impreuna cu acesta o miscare de translatie prin deplasarea caruciorului Caruciorul se deplaseaza pe batiul strungului pe niste suprafete speciale ,numite ghidaje.

-Papusa mobila serveste la sprijinirea pieselor lungi in timpul prelucrarii.

-In acest caz,piesa se fixeaza cu un capat in arborele principal ,iar cu al doilea in papusa mobila. Uneori in papusa mobila mai pot fi fixate diferite scule cum ar fi: burghiuri, alezoare, tarozi etc.

-Pozitia papusii mobile poate fi modificata dupa nevoie, aceasta deplasandu-se pe ghidaje speciale.

-Deplasarea caruciorului impreuna cu scula aschietoare se face prin antrenarea acestuia cu ajutoul barei de avans.

5.DISPOZITIV DE PRINDERE

-Dispozitivele au rolul de a fixa semifabricatele intimpul prelucrarii pe masinile-unelte, in asa fel incatsa asigure o anumita pozitie relativa intre traiectoria taisurilor sculei si suprafetele prelucrate.

-Modul in care este asezat si fixat semifabricatul influenteaza in mod direct atat precizia prelucrarii, cat si folosirea rationala a masinii-unelte sub aspectul cresterii productivitatii muncii, prin reducerea tipului de munca.

-In vederea prelucrarii, semifabricatele pot fi asezate si fixate fie direct pe masina-unealta, fie prin intermediul unui dispozitiv. Folosirea dispozitivelor, chiar si a celor cu fixare manuala, conduce la reducerea volumului de munca cu valori ce pot atinge 40-60%.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnologii, echipamente si instalatii mecanice.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 280 cuvinte
Nr caractere:
13 673 caractere
Marime:
23.19KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!