Plan de afaceri - creșterea struților

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

CAPITOLUL I

IMAGINEA GLOBALA SI PLANUL DE ACTIUNE

SC.ELSO.SRL este o firma de productie si comert care va avea ca obiect de activitate cresterea strutilor si comercializarea acestora si a produselor derivate. Initial vanzarea se va face direct de la ferma urmand ca in scurt timp firma sa-si dezvolte reteaua de distributie.

Firma va fi o societate cu raspundere limitata, avand doi actionari principali. Acestia se vor ocupa de toate problemele operationale, comerciale si manageriale ale firmei.

Investitia initiala este de 60.000RON (din care 45.000RON capitaluri proprii si 15.000RON imprumut necesar de la banca ) si va fi folosita in scopul infiintarii firmei, achizitionarii de pasari, achizitionarii materialelor necesare pentru tarcuri si a hranei pentru pasari.

Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel. De asemenea isi propune sa organizeze piata de acest tip din Romania, si prin atragerea de investitii sa construiasca un abator pentru sacrificarea strutilor. Are in vedere incheierea de contracte cu firme de profil din strainatate in scopul comercializarii produselor.

Dezideratul care sta la baza infiintarii fermei de struti este unul de natura pur economica. Cresterea strutilor reprezinta una dintre cele mai bune oportunitati de investitie in agricultura. Aceasta activitate s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani in multe din tarile din America, Asia si Europa. Exista o cerere pe piata internationala si locala nesatisfacuta de productia actuala. Din cauza encefalopatiei spongiforme a bovinelor si a febrei aftoase la porcine, carnea de strut castiga tot mai mult teren in fata carnii de vaca si de porc. In plus, strutul nu este afectat de bolile specifice animalelor de consum.

Cresterea strutilor in Romania este o activitate relativ noua. La ora actuala exista doar 10-15 fermieri din judetele Maramures, Satu-Mare, Cluj, Bihor, Ilfov, Arges si Suceava. Piata din tara nu este insa organizata. Ritmul de crestere a strutilor este incomparabil cu al altor animale. Aceste pasari uriase pot fi valorificate la maximum, deoarece sunt cautate atat carnea, pielea si penele, cat si ouale, si puii.

Carnea de strut are calitati nutritive diferite de cele ale carnii de vita si de porc, fiind un aliment ideal pentru cei care vor sa tina cura de slabire si pentru bolnavii de inima. Este carnea cu cel mai mic continut de grasime (de zece ori mai putina decat la cea de porc) si contine cu 50% mai putin colesterol decat carnea de vita si de porc.

Pielea de strut este de trei ori mai valoroasa decat pielea de crocodil, este folosita mai ales in marochinaria de lux, o poseta de dama din piele de strut fiind vanduta in Occident cu 1.500 - 2.000 dolari. Un kilogram de carne de strut se vinde in Romania cu 120 - 160RON, iar in Occident, pretul este de 70 - 80 de dolari. Un ou de strut, care cantareste intre 1,5 si 2,2 kg se vinde cu 250RON, avand o valoare nutritiva incomparabila si fiind recomandat pentru diferite boli. Ouale de strut sunt folosite insa si in mica industrie de artizanat, din ele fiind realizate lampi. O pana de strut costa 9RON, o coaja de ou valoreaza 25RON.

Firma va practica preturi mai mici fata de cele ale concurentei, oferind facilitati in cazul contractelor mari in scopul dezvoltarii canalelor de distributie.

Pretul estimativ minim de vanzare calculat atat pentru ou cat si pentru pui incepand cu a treia luna de activitate este 750 - 900 RON. ( in conditiile in care pretul mediu al pietei este de 220RON/ou si 450 - 2.700RON/pui in functie de varsta acestuia de la 2 luni la 1.5 ani).

SC.ELSO.SRL isi propune sa aiba in primul an un profit net calculat de aproximativ 6.000RON urmand ca acesta sa creasca in anii urmatori (in cel mai rau caz sa se dubleze) avand in vedere strategia de marketing (astfel veniturile din vanzari vor creste in raport cu costurile fixe). Daca in primul an firma isi propune sa vanda numai o parte din oua si din pui, in anii urmatori numarul produselor va creste (carne, piele, pene). In scopul dezvoltarii firmei, actionarii isi propun reinvestirea profitului (prioritara este achizitionnu mi-a zis

area de incubatoare in al doilea si al treilea an).

Acest plan de afaceri este un proiect de afacere si reprezinta o estimare a potentialului firmei. El a fost conceput luand in calcul valorile medii ale costurilor si preturilor. Deci este o estimare "probabila". Trebuie mentionat ca nu pot fi prevazute toate riscurile majore. Insa, unul din riscurile mari ar putea fi mortalitatea mare a pasarilor (dar trebuie sa tinem cont de faptul ca potrivit studiilor sunt pasari foarte rezistente, traiesc intr-o mare varietate de clima , arida, semiarida si temperata, suportand conditii climaterice extreme).

Durata societatii este pentru o perioada de timp nedeterminata.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri - cresterea strutilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
38 338 cuvinte
Nr caractere:
354 166 caractere
Marime:
2.35MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Limbi Străine
Tag-uri:
plan de afacere, struti
Predat:
Facultatea de Administrarea Afacerilor , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Administrarea afacerilor - cu predare in limbi straine
Materie:
Limbi Străine
An de studiu:
II
Profesorului:
stanciu pavel
Sus!