Indicațiile metodice privind elaborarea și perfectarea tezei de licență

Previzualizare documentație:

Cuprins documentație:

PREFATA4
I.DISPOZITII GENERALE5
II. SELECTAREA TEMEI TEZEI DE LICENTA6
III.CERINTE FATA DE TEZA DE LICENTA7
IV.COORDONAREA STIINTIFICA A TEZEI DE LICENTA7
V.CONTINUTUL SI STRUCTURA TEZEI DE LICENTA8
VI.PERFECTAREA TEZEI DE LICENTA10
VII. SUSTINEREA TEZEI DE LICENTA13
ANEXE16

Extras din documentație:

1Teza de licenta reprezinta o lucrare stiintifica finalizata, care inglobeaza rezultatele cercetarilor stiintifice, efectuate de student, pe parcursul anilor de studii in cadrul ciclului I, licenta. In asa mod, teza de licenta este o lucrare, efectuata la finalul procesului de studii, care atesta capacitatea studentului de a manevra in domeniul ales prin suprapunerea cunostintelor teoretice asupra posibilitatii implementarii lor in practica, formandu-si un punct de vedere personal, pe care-l poate expune cu claritate.

Scopul tezei de licenta este de a oferi studentului(ei) posibilitatea sa-si manifeste competentele pe care le-a dobandit in timpul studiilor in cadrul facultatii ,,Finante". Aceasta lucrare trebuie sa devina o compilare a cunostintelor obtinute in cadrul elaborarii proiectului de specialitate, precum si a abilitatilor percepute in cadrul practicilor de productie si de licenta.

Elaborarea si sustinerea tezei in cadrul comisiei de evaluare determina gradul in care absolventul poseda urmatoarele aptitudini:

a)selectarea, studierea si analizarea surselor bibliografice, aferente problemelor, concepute in tema lucrarii;

b)determinarea gradului de uzanta al tematicii din domeniul respectiv pentru Republica Moldova prin determinarea aspectului legislativ al problemei in cauza;

c)colectarea datelor statistice, ce reflecta evolutia fenomenului studiat atat in Republica Moldova, cat si la nivel international;

d)stabilirea unor corelatii, formularea unor concluzii in baza analizei datelor statistice;

e)formularea unor propuneri, aprecieri personale in baza analizei fenomenului studiat;

f)reflectarea rezultatelor cercetarilor sub forma de lucrare bine structurata, conform cerintelor scolii superioare,

g)prezentarea rezumatului lucrarii in fata unei comisii de evaluare, astfel incat acest rezumat sa reflecte atat abilitatile de sistematizare si ordonare a teoriilor studiate, cat si cele de analiza, observarea problemelor, de gandire a concluziilor si recomandarilor.

II. SELECTAREA TEMEI TEZEI DE LICENTA

Teza de licenta reprezinta rodul eforturilor depuse de catre student pe parcursul intregului proces de studiu.

Selectarea temei propuse spre studiu este un pas foarte important, de care va depinde calitatea lucrarii. O tema aleasa la intamplare nu va fi destul de bine expusa doar pentru faptul, ca nu a trezit un interes spre a o cerceta si a o intelege. Totodata, capacitatea de a se pronunta asupra unui subiect, de a face o selectie dintr-o multime de teme oferite, de a argumenta alegerea, determina maturitatea profesionala a absolventului.

Catedrele de profil, la inceputul anului de studii, propun spre alegere studentilor, temele tezelor de licenta, aprobate in cadrul Consiliului facultatii ,,Finante". Este binevenit ca tema aleasa sa fie in concordanta cu preferintele si abilitatile stiintifice ale absolventului, reiesind din experienta, capacitatea teoretica si practica demonstrata anterior la elaborarea referatelor, comunicarilor la conferinte studentesti si proiectelor de specialitate etc. si este binevenita o continuitate si finalizare logica a lor in cadrul tezei de licenta.

Actul ce confirma optiunea studentului asupra temei alese este cererea (anexa 1), depusa la una din catedrele de profil. Inregistrarea cererii confera studentului dreptul asupra temei selectate.

Aprobarea temei tezei de licenta si a coordonatorului stiintific se efectueaza in sedinta de catedra si in cadrul Consiliului facultatii Finante. Modificarea temei, dupa aprobare, poate fi permisa doar cu acordul sef - catedra prin cerere adresata prim prorectorului.

Nu se admite explorarea unei si aceiasi teme de catre doi sau mai multi studenti. Chiar si in cazuri exceptionale, cand candidatii cerceteaza o tema comuna si /sau efectueaza practica de licenta in cadrul aceleiasi institutii, tema necesita a fi reflectata sub diferite aspecte, reflectand viziunea proprie a autorului.

III.CERINTE FATA DE TEZA DE LICENTA

Teza de licenta trebuie sa demonstreze familiaritatea studentului cu literatura relevanta pentru tema abordata, sa fie corecta din punct de vedere metodologic, al analizei datelor si al argumentarii, sa aiba o structura logica, sa fie redactata coerent, in stilul limbajului stiintific. Astfel conceputa, o teza de licenta va contine elemente-cheie care vor reflecta urmatoarele :

1.Importanta teoretica si practica a lucrarii;

2.Utilizarea metodologiilor de cercetare;

3.Prezenta elementelor de creatie (inovatie) etc.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Indicatiile metodice privind elaborarea si perfectarea tezei de licenta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 433 cuvinte
Nr caractere:
19 621 caractere
Marime:
25.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
licenta, indicatii, lucrare
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!