Hidroelectrică

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Prezentarea societatii HIDROELECTRICA S.A.

Hidroelectrica este o societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat in autoritatea Ministerului Economiei al carei obiect principal de activitate este producerea de energie electrica si furnizarea de servicii tehnologice de sistem din resurse hidroenergetice.

Infiintata in anul 2000, Hidroelectrica a reusit sa se impuna pe Piata de Energie din Romania datorita experientei, credibilitatii si flexibilitatii sale, fiind in prezent principalul producator si furnizor de energie din Romania cat si principalul furnizor de servicii de sistem.

Hidroelectrica are in administrare 275 de centrale hidroelectrice si statii de pompare (din care CHEMP si MHC cu puteri sub 4 MW sunt 142) insumand o putere instalata de 6.374,37 MW (din care 91,5 MW in statii de pompare energetice si 273,6 MW in centrale cu o putere instalata mai mica de 10 MW).

Cu o productie in an mediu hidrologic de 17.330 GWh generata in 12 sucursale amplasate strategic pe teritoriul tarii, Hidroelectrica furnizeaza cca. 30% din productia totala a tarii, functie de hidraulicitatea anului, in timp ce volumul serviciilor de sistem este de cca. 90% din necesarul Sistemului Energetic National.

Rezultatele excelente precum si angajamentul pentru calitate confirma un sistem de referinta al industriei energetice.

Credem cu tarie ca atat viziunea, cat si valorile noastre ne-au condus la atingerea telurilor stabilite si intentionam ca prin dinamica activitatilor noastre si printr-o continua dezvoltare sa facem posibila indeplinirea a noi obiective strategice care, pe termen lung, reflecta cererile economiei nationale referitoare la asigurarea resurselor, sigurantei si eficientei energetice, utilizarea resurselor regenerabile si protectia mediului.

Cu o strategie cuprinzand valori si credinte impartasite de toti angajatii, Hidroelectrica urmareste sa isi consolideze pozitia de lider pe Piata de Energie din Romania printr-o dezvoltare optima a capacitatilor de productie, precum si sa devina un jucator important al Pietei Regionale de Energie in perspectiva.

De aceea, Hidroelectrica- un partener de incredere si serios, o organizatie care functioneaza fara a afecta mediul inconjurator si cu un spirit civic corporativ activ- se implica energic in dezvoltarea durabila a sistemului energetic romanesc, stabilind obiective care iau in considerare necesitatea investitiilor sociale, cresterea si competitivitatea economica si echilibrul ecologic.

Prin aplicarea principiilor dezvoltarii durabile, Hidroelectrica intentioneaza sa satisfaca pe termen lung cererea pe piata de energie in conditiile competitive si astfel sa joace un rol important in dezvoltarea Sectorului Energetic din Romania.

Scurt istoric. Pozitia pe piata interna

1990- infiintarea companiei RENEL, succesoare a Ministerului Energiei Electrice;

1998- reorganizarea sectorului energetic;

- crearea, prin decizia guvernamentala HG 365, a unei companii de tip holding, CONEL, cu 4 filiale: Termoelectrica, Electrica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica.

2000- restructurarea sectorului energetic prin decizia guvernamentala HG 627, prin care se infiinteaza 5 companii independente, cu actionariat 100% de stat: Termoelectrica, Electrica, Nuclearelectrica, Hidroelectrica;

2001- intocmirea strategiei de dezvoltare si modernizare a sistemului energetic, inclusiv pentru Hidroelectrica, cu directiva prioritara, atragerea capitalului privat pentru finalizarea investitiilor incepute in trecut;

2002- reorganizarea Hidroelectrica;

- prin HG nr. 857, se organizeaza si se infiinteaza 8 companii de mentenanta si reparatii cu personalitate judiciara;

2003- an de seceta cu pierderi semnificative pentru societate;

- noiembrie 2003- relansarea strategiei companiei pentru 2004-2025;

2004- anul de referinta privind realizarile societatii:

- deschiderea pietei libere si cresterea semnificativa a tarifului;

- obtinerea raiting-ului de societate;

- negociere credit cu BIRD;

- concesionarea domeniului public;

- returnarea a 60% din datoria anului 2003;

2005- an record pentru productia de energie electrica a companiei;

- cea mai valoroasa companie cu capital de stat; este clasata pe locul 6 in ,,Top 100 cele mai valoroase companii din Romania";

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hidroelectrica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 551 cuvinte
Nr caractere:
17 348 caractere
Marime:
23.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
societate, studiu de caz
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!