Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Tema:Fazele apei in pamint

Apa din pamint este sub forma gazoasa,lichida,solida.Apa poate fi legata fizic sau chimic.

Apa legata chimic intra in compozitia mineralelor din care este alcatuit pamintul si poate fi sub forma de apa de constitutie si de cristalizare.Apa de constitutie se gaseste in compozitia chimica a mineralului,eliminarea ei se face in salturi la temperature de pina la 1000 grade Celsius in rezultat mineralul se descompune si formeaza alt compus.Apa de cristalizare este legata chimic mai slab de reteaua cristalina fiind situate in straturile de la suprafata cristalelor mineralelor. Aceasta apa se elimina treptat pina la temperatura de 100 grade Celsius.

Apa legata fizic este apa de adsortie si formeaza in jurul granule o pelicula,legarea ei de granula se face prin intermediul unor forte electromoleculare care se manifesta la suprafata granulelor si sunt specific particulelor coloidale.

Apa libera poate exista in pamint sub forma de apa capilara si grvitationala,apa capilara umple partiall sau complet porii pamintului.Apa gravitationala umple golurile mari din pamint si se deplaseaza sub actiunea fortei de gravitatie.

Faza gazoasa este constituita din vapori de apa oxygen si azot,din punct de vedere al legaturii care poate exista intre gaz si granula pot fi de adsortie si libera.

Gazele ce comunica cu atmosfera au temperaturi si presiunea zonelor vecine din atmosfera.Daca se aplica o incarcare aceste gaze cu usurinta parasesc golurile.

Gazele ce nu comunica cu atmosfeera se numesc gaze inchise si pot influenta comportarea pamintului sub actiunea incarcarilor.

Tema:Proprietatile mecanice ale pamintului

Comportarea pamintului sub actiunea incarcarilor exterioare se caracterizeaza prin indici de rezistenta si deformabilitate care depend de natura terenului de intensitatea de modul si durata de actiune a incarcarii.Precum si de marimea si forma suprafetei fundatiei prin intermediul caruia se transmit incarcarile pe terenul de fundare.Sum actiunea incarcarilor date de constructive in terenul de fundare apar tensiuni normale si tangentiale.

Compresibilitatea pamintului

Deformatia suprafetei terenului este rezultatul deformatiilor din interiorul masivului de pamint provocata de terenurile create de sarcinile exterioare.Aceste tensiuni dau nastere in interiorul masivului de pamint unor fenomene care duc la:

1) Deplasari reciproce ale agregatelor sau particulelor

a-ai=s

2) Distrugerea agregatelor sau particulelor pamintului

3) Eliminarea apei din pori

4)Deformarea peliculei de apa

5)Comprimarea sau eliminarea partial a bulelor de aer in porii pamintului

6)Deformatii de alta natura Legata de proprietatile elastic ale granulelor

Rolul fiecarei din aceste fenomene in procesul general de deformare depinde de caracteristicile de baza ale pamintului e granulozitate de forma particulelor structura ,Continitul de apa.

Daca tensiunile carea apar in masivul de pamint depasesc rezistenta legaturii din punctele de contact dintre particule rezulta deplasarea acestora intr-o pozitie noua mai stabile.

Compresibilitatea este capacitatea unui pamint de ase deforma sub actiunea unei sarcini exterioare si ne da posibilitatea sa prevedem deformatiile obtinute de la sarcinile fundatiei.Pentru studiul compresibilitatii in laborator se utilizeaza aparatul Edometrul.

Observații:

Formulare economie

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • calcul.docx
  • formulareeconomie.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 415 cuvinte
Nr caractere:
15 826 caractere
Marime:
219.99KB (arhivat)
Publicat de:
Sanda Leonte
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, formular
Predat:
Facultatea de Arhitectura , Universitatea Spiru Haret din Bucuresti
Specializare:
Arhitectura
Materie:
Economie
Sus!