Ciocănești

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

1.1.Descrierea generala a zonei

Bucovina este, in ansamblul sau, un imens atelier de crea- ie, un depozitar al artei populare tradi- ionale, de o valoare estetica majora. Condi- iile istorice, economice, au contribuit din cele mai vechi timpuri la apari- ia - i statornicirea caracterelor proprii ale artei populare bucovinene. Sursa:

http://memory-bucovina.ro/en_

US/home/despre-bucovina.htm

Bucovina era situata la rascrucea marilor drumuri comerciale ale Crimeii, Asiei mici - i bazinului mediteraneean,cu popula- iile - armului baltic - i ale Europei centrale, caile de comer- fiind intotdeauna principalul mijloc de schimburi in domeniul culturii. Pe plan istoric, Bucovina a reprezentat centrul formarii - i existen- ei organiza- iei statale feudale a Moldovei, in acela- i timp - i centrul cultural al acestui stat.

Turismul rural (agroturismul) din Bucovina de- ine o pondere considerabila. Acesta este concentrat in jurul zonelor Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc, Putna, Gura Humorului si in general in localita- ile invecinate manastirilor. Turismul rural din jude- ul Suceava se caracterizeaza prin mai mul- i factori determinan- i: dintre cei mai importan- i factori am putea aminti:

Calitatea peisajului natural - i numeroasele obiective turistice de factura religioase. La acestea se adauga calitatea aerului - i a apelor, mai ales a vestitelor izvoare cu apa minerala. Un element cheie este ospitalitatea oamenilor, aceasta trasatura fiind definitorie pentru bucovineni.Sursa: http://www.infotravelromania.ro

/interviu080_ghidbucovina.html

Datorita unui exces de spa- iu in gospodariile - arane- ti (mai ales in zona de munte a jude- ului) exista posibilitatea gazduirii turi- tilor in gospodarie, acestora oferinduli-se camere aranjate - i mobilate in stil bucovinean tradi- ional, cu elemente folclorice de o valoare deosebita. Demn de re- inut este faptul ca in cadrul gospodariilor agroturistice sucevene, turi- tii au ocazia sa serveasca produse alimentare 100% naturale, fara aditivi, conservan- i sau compu- i chimici sintetici. O caracteristica a agroturismului din jude- ul Suceava este faptul ca valorifica in intregime produsele realizate in gospodarie. Ceea ce este, insa, specific, este reprezentat de faptul ca turistul are posibilitatea sa serveasca din preparatele culinare - i bauturile specifice zonei, unele dintre ele fiind unice. Mul- i turi- ti se reintorc pe aceste meleaguri tocmai pentru a se reintalni cu aceste produse. Au devenit, de asemenea, foarte cunoscute - i apreciate, curele de produse alimentare naturale, curele de plante medicinale. Un alt element de atrac- ie pentru turismul rural este artizanatul, tradi- iile - i obiceiurile locale.

Totusi, pentru turismul rural se manifesta inca o cerere relativ scazuta, aceasta situa- ie fiind determinata de lipsa mijloacelor financiare (in randul turi- tilor romani) - i de insuficiena de promovare (in randul turi- tilor straini).

1.1.1. Scurt istoric

Comuna Ciocanesti este atestata documentar din anul 1400, intr-un hristov prin care se consemneaza primirea muntelui Suhard, de catre Alexandru cel Bun, de la doamna sa Ana, ca danie de domnie.

Ciocanesti a fost prima asezare locuita aparuta in cale ctitorilor Moldovei, incepand cu Bogdan si Dragos, intemeietorul de tara, pana la Stefan cel Mare si Sfant, in secolul al XV-lea si continuand cu alti domnitori ai Moldovei care au venit in Ciocanesti, unde, pe langa suflet romanesc, au gasit mesteri faurari pentru armele lor. De aici vine si denumirea comunei Ciocanesti, de la mesterii "ciocanari de arme" din atelierele lui Stefan cel Mare, din aceasta zona, care l-au ajutat sa apere si sa pastreze pentru noi si pentru "urmasii urmasilor nostri, pamantul sfant si roditor al Moldovei".

Sursa: http://www.bucovina.net

/2008/05/08/comuna-ciocanesti/

In satul Ciocanesti exista o biserica ortodoxa din lemn, construita in secolul XIX-lea, in anul 1859. Comuna Ciocanesti pastreaza bogate si nealternate fonduri etnografice, folclorice si marturii despre stravechile ocupatii ale locuitorilor acestor meleaguri, despre

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ciocanesti.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
3 582 cuvinte
Nr caractere:
18 198 caractere
Marime:
1.90MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
turism, bucovina, statiune
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Economie
Sus!