Procedură tehnică excavații

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

1. SCOP

Prezenta procedura descrie conditiile minime necesare ce se impun a fi respectate in procesul de excavare, conform cerintelor de calitate ale clientului.

2. DOMENIU DE APLICARE

Prezenta procedura se aplica In activitatile de excavare. Cunoasterea si respectarea ei nu exclude responsabilitatea personalului executtiv de a cunoaste si aplica prevederile proiectului de executie si caietului de sarcini impuse de proiectant.

3. DEFINITII SI PRESCURTARI

definitii

Conform MMI

prescurtari

MMI Manualul management integrat al calitatii, mediului

PTE Procedura tehnica de executie

PO Procedura operationala

PS Procedura de sistem

AQ Asigurarea calitatii

CQ Controlul calitatii

PV Proces verbal

CC Certificat de calitate

FB Fisa de betonare

PT Procedura tehnica

PCCVI Plan de control calitate verificari si Incercari

RAC/ Raport de actiune corectiva / preventiva

4. DOCUMENTE DE REFERINTA

Nu este cazul.

5. DESCRIEREA PROCEDURII

5.1. Consideratii generale

5.1.1. Executarea lucrarilor de excavare se face de regula mecanizat, metodele de lucru manuale fiind aplicate numai acolo unde folosirea mijloacelor mecanice este nejustificata din punct de vedere tehnica-economic si de organizare.

5.1.2. Constructorul are obligatia sa urmareasca stabilirea masivelor de pamant, ca urmare a influentei executarii lucrarilor de excavare prevazute In proiect sau actiunii utilajelor de nivelare, sapare si compactare.

5.1.3. Inainte de inceperea lucrarilor propriu-zise se vor executa lucrari ce constau In amenajarea terenului si a platformei de lucru.

5.4. Succesiunea activitatilor de executie

5.4.1. Excavarea propriu-zisa

a) La executarea sapaturilor pentru fundatii, trebuie sa se aiba in vedere urmatoarele:

- mentinerea echilibrului natural al terenului In jurul gropii de fundatie sau in jurul fundatiilor existente, pe o distanta suficienta pentru a nu periclita constructiile si instalatiile invecinate;

- cand tumarea beton ului In fundatie nu se face imediat dupa executarea sapaturii, In terenurile sensibile la actiunea apei, sapatura va fi oprita la o cota mai ridicata decat cota finala, pentru a impiedica modificarea caracteristicilor fizico-mecanice ale terenului de sub talpa fundatiei.

b) Sapaturile de lungimi mari pentru fundatii se vor organiza astfel incat in orice faza a lucrului, fundul sapaturii sa fie inclinat spre unul sau mai multe puncte, pentru asigurarea colectarii apelor in timpul executiei.

c) Se va avea in vedere ca lucrarile de epuismente sa nu produca modificari ale stabilitatii masivelor de pamant din zona lor de influenta.

d) Sapaturile executate cu excavatoare nu trebuie sa depaseasca in nici un caz profilul proiectat al sapaturii. In acest scop, sapatura se va opri circa 20 - 30 cm deasupra cotei profilului sapaturii, diferenta efectuandu-se cu alte utilaje meanice de finisare (buldozere, gredere) sau manual. Dimensiunile in plan, cotele si gradul de planeitate sau prelucrare a suprafetelor sapaturilor vor asigura conditiile tehnice de securitate a muncii si calitate a lucrarilor, in conformitate cu legislatia in vigoare.

e) In cazul unei umeziri superflciale datorate precipitatiilor atmosferice neprevazute, fundul gropii de fundatie trebuie lasat sa se zvante inainte de Inceperea executarii fundatiei (betonare), iar daca umezirea este puternica se va indeparta stratul de noroi.

f) In cazul aparitiei pe fundul gropii la cota de fundare a uncr crapaturi In teren, masurile necesare in vederea fundarii, vor fi stabilite de catre proiectant.

g) Turnarea betonului in fundatii se va executa, de regula, imediat dupa atingerea cotei de fundare din proiect sau a unui strat pentru care proiectantul isi da avizul privind posibilitatea de fundare a constructiei respective.

Observații:

Prezenta procedura descrie conditiile minime necesare ce se impun a fi respectate in procesul de excavare, conform cerintelor de calitate ale clientului.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Procedura tehnica excavatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 972 cuvinte
Nr caractere:
10 906 caractere
Marime:
27.28KB (arhivat)
Publicat de:
Ianis Georgescu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
calitate, client, procedura tehnica, excavatie
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Specializare:
Constructii civile, industriale si agricole
Materie:
Construcții
Sus!