Aspecte specifice ale alcătuirii elementelor din oțel

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

F.1. Clase de sectiuni

Clasificarea sectiunilor transversale se face functie de supletea peretilor sectiunii si de distributia si semnul tensiunilor ?. Prin suplete, se intelege raportul dintre latimea si grosimea peretelui. Aceasta clasificare este necesara pentru a delimita sectiunile care pot avea incursiuni in domeniul elasto-plastic de celelalte sectiuni.

Sunt definite patru clase de sectiuni:

o Clasa 1 - sectiuni care permit plastificarea lor si dezvoltarea articulatiilor plastice (rotire sub efort constant), fara aparitia voalarilor, pana la atingerea unghiurilor de rotire plastica admisibile. Este posibila redistribuirea eforturilor in structura, iar calculul se face pe baza teoriei formarii articulatiilor plastice.

o Clasa 2 - sectiuni care permit formarea articulatiilor plastice, dar care au o capacitate de rotire plastica redusa si nu permit redistribuirea plastica a momentelor incovoietoare in structura. Calculul eforturilor in structura se face in domeniul elastic.

o Clasa 3 - sectiuni in care se pot dezvolta compresiuni in fibrele extreme pana la nivelul limitei de curgere (rezistenta critica de voalare se situeaza la nivelul limitei de curgere), fara a se putea dezvolta insa articulatii plastice. Calculul eforturilor in structura se face in domeniul elastic.

o Clasa 4 - sectiuni cu suplete mare la care fenomenul de voalare (caracterizat de rezistente critice cu valori inferioare limitei de curgere) impiedica atingerea limitei de curgere in fibra extrema comprimata. Calculul eforturilor in structura se face in domeniul elastic.

F.2. Supletea peretilor sectiunilor conform claselor de sectiuni

In tabelul F.1 sunt date valorile maxime ale supletilor peretilor barelor functie de forma sectiunii si de distributia tensiunilor.

Observații:

Aspecte speficice ale alcatuirii elementelor din otel - anexa F

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aspecte speficice ale alcatuirii elementelor din otel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
1 587 cuvinte
Nr caractere:
11 240 caractere
Marime:
198.25KB (arhivat)
Publicat de:
Arcadian Ghinea
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
element, otel, aspect, anexa
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Specializare:
Constructii civile, industriale si agricole
Materie:
Construcții
Sus!