Excel - Foaia de calcul tabelar

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Foaia de calcul tabelar, sau foaia de calcul electronic, sau speadsheet, este un program ce ne pune la dispozitie o tabela de dimensiuni suficient de mari, in interiorul careia putem scrie atat text cat si (mai ales) numere. Cu numerele scrise se pot efectua foarte usor calcule, prezenta dependente functionale multiple si vizualizari grafice. Fiind adaptat calculelor cu cifre si reprezentari grafice, acest instrument se foloseste in special in domeniul economic, deci poate fi utilizat in gestiunea spitalului si sau a cabinetului medical. in acelasi timp, prin inventivitatea si iscusinta utilizatorului medic, acest instrument de lucru se dovedeste deosebit de util atit in activitatea de cercetare medicala, unde prin functiile statistice matematice oferite ajuta la analize statistice, precum si in activitatea curenta dintr-o clinica, prin intocmirea de grafice privind evolutia bolilor pacientilor. Nu sunt rare situatiile in care cu ajutorul foilor de calcul au fost intocmite baze de date cu pacientii tratati, folosindu-se facilitatile specifice programelor de baze de date, care exista implementate si la acest program (ordonare, filtrare).

Tabela este alcatuita din linii si coloane. Pentru o identificare usoara, de regula, liniile sunt marcate cu numere, iar coloanele cu litere (se incepe cu litera A si se continua pana la sfarsitul alfabetului, apoi se constituie grupuri de doua litere, tot in ordine alfabetica). Intersectia dintre o linie si o coloana alcatuieste o celula (cell) sau casuta. Pentru identificare celula este denumita prin numele coloanei, urmat de numarul liniei (ex: A1, C67, AB3).

Cu numerele inscrise in tabel pot fi efectuate calcule. Pentru aceasta in casutele tabelei se pot scrie si formule de calcul, utilizand operatiile matematice. Operanzii utilizati sunt continutul numeric al celulelor sau constante numerice. Rezultatul calculelor este depus chiar in celula in care a fost scrisa formula de calcul.

Datorita calculului dinamic in foaia de calcul orice modificare a unei date numerice din tabel este urmata automat de recalcularea tuturor rezultatelor obtinute pe baza acelei date

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Excel - Foaia de calcul tabelar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
2 789 cuvinte
Nr caractere:
14 304 caractere
Marime:
272.90KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
operatii matematice, functii, tabele
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!