Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Puteti crea singuri un mediu armonios din punct de vedere energetic daca veti aduce in spatiul dv. cateva detalii care vor armoniza energiile prezente. Cele 5 elemente de baza pentru a crea un spatiu benefic: foc, pamant, lemn, apa, metal.

Cititi o serie de articole care sa va introduca in zona descifrarii propriilor vise.

DESPRE FENG SHUI

1. Ce reprezinta, practic, feng-shui? Cele doua cuvinte inseamna "vant" si "apa", de unde provine denumirea?

ACVARIA: Cele doua cuvinte provin din limba chineza si sunt o chintesenta a intregii filosofii orientale, care arata ca la origine se afla elemente ale naturii. Prin combinarea armonioasa a elementelor naturii in viata noastra, putem atinge o stare de echilibru si armonie - interioare si exterioare. Feng Shui este o arta straveche, milenara, nicidecum nu este o religie, o credinta, cum o confunda unii. Nimic nu te opreste sa ai orice orientare spirituala, pentru ca feng shui nu contravine cu credintele proprii. Tot asa cum exista ikebana la japonezi pentru aranjarea florilor, exista si feng shui la chinezi - iar acum extinsa in toata lumea si una si cealalta - ca arta a amenajarii spatiului in care traim. Daca nu putem beneficia de un mediu ideal din punct de vedere energetic - deoarece in zilele de azi nu se mai poate gasi un astfel de spatiu perfect echilibrat decat cu imense investitii - atunci folosim invataturile orientale pentru a transforma casa intr-un loc in care sa ne simtim bine. Asta este, de fapt, feng shui: un ghid prin care invatam cum sa punem natura sa lucreze in avantajul nostru, prin asigurarea unui echilibru intre obiectele care ne inconjoara si noi.

2. Dupa ce ati inceput sa practicati feng-shui, vi s-a schimbat in vreun fel viata, puteti spune ca totul v-a mers mai bine (sau stiti despre persoane a caror viata s-a imbunatatit dupa ce au apelat la feng-shui)?

ACVARIA: Multa lume refuza sa gandeasca ca armonia spatiului influenteaza si armonia vietii, dar exista mii de cazuri in care s-a observat ca schimbarea unui singur obiect in casa a dus la deblocarea unor piedici din viata unui individ. Fiecare din noi simtim uneori nevoia de a schimba, uneori, aranjamentul in casa. Ne simtim altfel, nu-i asa? Fara sa stim, aplicam principiile feng shui, aducand noutate in spatiul in care locuim. Da, eu personal pot spune ca viata mi s-a schimbat in mare masura, dar cum intr-un apartament de bloc nu poti evita sau nu poti remedia chiar toate dezechilibrele dintre elementele inconjuratoare, pot spune ca exista si aspecte prin care feng shui - inca - nu a dat rezultate.

3. Cand a inceput sa se vorbeasca si la noi de feng-shui? Dumneavoastra cum v-ati apropiat de aceasta arta?

ACVARIA: Acum feng shui, in multe privinte, nu mai este o arta sau o filosofie de viata, ci este o moda, mai ales in lumea occidentala, si s-a impus atat prin sosirea in Romania a unor practicanti ai acestei arte, cat si prin explozia de informatie sosita odata cu dezvoltarea internetului. La noi estre - inca - o noutate, dar cred ca deja s-a creat o manie feng shui.

4. Cat de raspandit este la noi feng-shui? Persoanele care se orienteaza spre feng-shui stiu cu adevarat despre ce este vorba sau vor doar sa fie la moda?

ACVARIA: Cand e vorba de lucrul cu energii, nu poti avea rezultate fara sa crezi in ele, e ca si cum ai urma o cura de slabire si nu crezi ca va da roade. Cand nu crezi, nu va avea nici un efect, pentru ca feng shui este o arta ce porneste de la niste principii sanatoase de viata. Deloc greu de aplicat, dar necesare pentru ca armonizarea elementelor din jur va declansa echilibre in viata personala. La un nivel mai redus, putem spune ca feng shui este o metoda de arhitectura interioara - exista chiar arhitecti specializati in domeniu, din ce in ce mai cautati - dar poate fi considerata si un stil de viata curat, armonios, de bun simt, care nu urmareste decat sa ne arate ca ordinea in jur aduce ordine in noi. E ceva foarte pur, nicidecum nu atenteaza la credintele noastre. Poti fi crestin, evreu, ce vrei, dar poti accepta si principii feng shui, pentru ca ele sunt directionate spre mediul nostru de viata. Cei care incearca sa aplice aceste principii, au citit, s-au informat, mai ales ca acum mass-media a preluat acest subiect de bonton si l-a promovat chiar foarte bine. Feng shui e un subiect la moda, fara indoiala, dar inca nu este suficient de bine cunoscut, mai ales ca se creeaza confuzii privind scopul sau esenta acestei arte. Dar va fi, cu timpul

5. Intrebarea anterioara este legata mai mult de ce se intampla in present in strainatate, unde vedetele recurg la feng-shui in aproape orice situatie. De exemplu, unele vedete feminine isi fac parul in stil feng-shui. Se poate asa ceva? Credeti ca asta inseamna cu adevarat feng-shui?

ACVARIA: In stil feng shui poate fi amenajat orice spatiu inchis sau deschis. Daca poti considera coafura ta un ,,spatiu", atunci il poti trata si pe el dupa principii feng shui, dar sa nu exageram totusi Feng Shui poate fi aplicat intr-un spatiu delimitat de niste granite: un oras, o gradina, un cartier, un dulap, locul de munca, biroul, casa, valiza etc. Ideal ar fi sa construim un mediu dupa principiile feng shui, dar daca spatiul deja exista, putem sa-l amenajam sau corectam, cu ajutorul unor principii foarte simple: o anumita ordine, un anumit echilibru.

6. Tot vorbim despre vedete, cele romanesti sunt prinse de "febra" feng-shui?

ACVARIA: Evident, se stie deja ca Mihaela Radulescu este pasionata de acest domeniu, si chiar si-a amenajat casa dupa principii feng shui. Interesul exista la orice nivel, pentru ca cei care s-au informat au descoperit ca Feng shui nu ne vrea decat binele! Magazinele sunt pline de simboluri feng shui, dar ce pacat ca nu exista si informatia care sa ajute la alegerea unui obiect pentru ca el semnifica ceva, are un anumit simbol in feng shui, si nu este doar un obiect de decor. De ce sa nu acceptam in viata noastra ceva ce ne poate face mai sanatosi? Nu e vorba aici de sanatatea organelor noastre interne, deci feng shui nu are legatura cu medicina, ci tine de sanatatea noastra energetica, pentru ca urmareste fluxurile de energii care ne inconjoara si care ne ,,bombardeaza" in orice moment. De aici provine totul: daca tu crezi ca exista aceste energii si ca ele iti influenteaza viata, atunci poti descoperi si beneficiile feng shui. Daca nu crezi in ele, nu ai cum sa intelegi sau sa

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Feng shui.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
12 528 cuvinte
Nr caractere:
69 634 caractere
Marime:
311.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
Feng shui, mod de viata
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!