Executarea branșamentelor aeriene

Previzualizare documentație:

Extras din documentație:

Bransamentul electric reprezinta instalatia de joasa tensiune destinata alimentarii cu energie electrica a unui consumator, executata de la linia electrica de distributie pana la contorul electric de la consumator.

- bransamentul propriu-zis, care constituie legatura de la linia electrica aeriana sau subterana pana la firida (nisa de bransament); - firida (nisa) de bransament, care reprezinta un gol paralelipipedic, amenajat in zid sau construit special, in care se monteaza echipamentul electric necesar protejarii coloanei electrice si distribuirii energiei electrice; Prin bransament se inteleg si derivatiile din bransamentele existente, inclusiv coloanele respective, sau numai derivatiile de coloane electrice din firide, existente.

Specificatiile acestui proiect se aplica la executarea bransamentelor electrice aeriene de joasa tensiune, destinate alimentarii cu energie electrica a consumatorilor care solicita puteri electrice mici (pana la 50 kW) pentru instalatiile de utilizare. Ele nu se aplica bransamentelor cu conductoare torsadate. In ceea ce priveste bransamentele aeriene, sunt tratate numai bransamentele fara siguranta aeriana.

Se trateaza toate operatiile necesare la acest gen de lucrari, in scopul uniformizarii tehologiei respective.

Procesul tehnologic de executie a bransamentelor se refera numai la operatiile executate fara tensiune.

Specificatiile proiectului se vor aplica lucrarilor noi si de reparatii capitale.

Bransamentele se proiecteaza si se executa numai in baza dosarelor preliminare depuse la intreprinderea furnizoare de energie electrica si aprobate de aceasta.

Dupa efectuarea studiilor si masuratorilor pe teren, intreprinderea furnizoare intocmeste devizele si notele de lucrari in vederea executarii bransamentului.

Clasificarea bransamentelor Bransamentul aerian asigura legatura cu conductoare aeriene de la linia electrica aeriana de distributie a intreprinderii furnizoare de energie si pana la firida de bransament a abonatului.

In functie de pozitia consumatorilor fata de reteaua aeriana de joasa tensiune, se deosebesc doua tipuri de bransamente: Bransamente fara traversare, cand reteaua electrica se afla pe aceeasi parte a drumului cu consumatorii (fig. 1, 2). b. Bransamente cu traversare, cand reteaua electrica se afla pe partea opusa a drumului, fata de consumatori (fig. 3, 4, 5). Aceste bransamente se impart, la randul lor, in alte doua categori, dupa modul in care se face intrarea in cladire: Bransamente cu suport pentru zid, cand cladirea are o inaltime mai mare de 4 m de la streasina (fig. 1, 3, 5). Bransamente cu suport pe cladire, cand aceasta are o o inaltime sub 4 m la streasina (fig. 2, 4). Bransamentele electrice aeriene pot fi considerate ca fiind compuse din doua parti: - partea de bransament din exteriorul cladirii, formata din legatura de la linia de distributie de joasa tensiune pana la cladirea abonatului, realizata cu conductoare aeriene.

- ...

Bibliografie:

Norme specifice de protectie a muncii pentru transportul si distributia energiei electrice; 1997.

Instalatii electroenergetice; edit. Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti - 1988; autori, Prof. dr. ing. Gh. Iacobescu, Ing. N. Coman.

Executarea bransamentelor electrice; edit. ICEMENERG Bucuresti 1977; autor ing. I. Marinescu.

Descarcă documentație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Executarea Bransamentelor Aeriene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
7 273 cuvinte
Nr caractere:
42 692 caractere
Marime:
220.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Documentație
Domeniu:
Alte domenii
Tag-uri:
bransamente, construire
Predat:
la facultate
Materie:
Alte domenii
Sus!