Organizarea bazei de cazare după criterii europene

Previzualizare curs:

Extras din curs:

TIPURI DE COMUNICARI ORGANIZATIONALE IN UNITATIILE HOTELIERE

Dupa un drum de vreo 6 km prin mai multe vai impanzite de mesteceni si printr-o splendida padure de fagi, ajungeti La mesteceni***, o pensiune situata in satul Salicea, comuna Ciurila la doar 13 km distanta de Cluj-Napoca.

Este o constructie noua, finalizata in anul 2007, dotata cu 10 camere cu bai proprii, 8 camere cu 2 paturi single si 2 camere cu 1 pat dublu. Fiecare camera are iesire spre balcon unde te intampina o priveliste unica spre Magura, ori spre Tauti ori spre vale.

Sala de mese unde se pot servi mancaruri traditionale romanesti se situeaza la parter si dispune de 50 de locuri extrem de primitoare.Sala de sedinte la etajul 2 poate fi utilizata pentru intalniri, training-uri, team building-uri si alte evenimente organizate intr-un cadru mai putin formal.

Va punem la dispozitie 2 piscine, una pentru adulti si una pentru copii,pentru cei mici avem un spatiu special amenajat cu nisip si loc de joaca, un loc perfect unde se pot relaxa si distra in voie!

Un miniteren de sport, dotat pentru tenis cu piciorul, baschet, minifotbal va poate deconecta si doar pentru cateva minute de la cotidian.

Comunicarea in cadrul Pensiunea La Mesteceni.

Aceasta se poate realiza intre compartimente sau in interiorul unui compartiment, important fiind faptul ca aceasta duce la indeplinirea sarcinilor si la crearea unei atmosfere favorabile in unitate. In cadrul acestei unitati cel mai des se face comunicarea intre compartimentul de receptie si etaj, dar si invers deoarece se transmit informatii folositoare unor servicii de calitate.

Receptia trebuie sa-i comunice compartimentului de etaj anumite informatii cum ar fi: situatia camerelor la inceperea zilei hoteliere (orele 6.30 - 7.00) sosirile de turisti pe parcursul zilei hoteliere ; plecarile neanuntate; plecarile clientilor dupa ora 12.00; situatiile particulare; apartamentele speciale pentru clientii casei si VIP-uri; comenzile pentru serviciile suplimentare; defectiunile reclamate; cererile pentru montarea patului suplimentar; solicitarile speciale ale clientilor si preferintele acestora; si de asemenea si compartimentul de etaj trebuie sa ii comunice receptiei numite aspecte din timpul programului de lucru: raportul guvernantei privind situatia camerelor (inainte de ora 12.00); situatiile particulare; defectiunile depistate si cerere de remediere a acestora; consumul din mini-barul frigorific; obiectele uitate etc.

De asemenea comunicarea se poate realiza si la nivelul celorlalte tipuri de personal intalnite in cadrul unitatii: personal de productie-personal de servire, personal de receptie-personal de servire etc. Motivatia este un factor important in cadrul oricarei firme, iar in cazul de fata, fiind vorba si de o unitate hotelier este cu mult mai importanta deoarece factorul uman duce la satisfacerea in mare parte a clientilor. Daca acesta nu se simte bine si este suficient de motivat pentru a face fata cerintelor, atunci pensiunea ar avea de suferit.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea bazei de cazare dupa criterii europene.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
1 pagini
Imagini extrase:
1 imagini
Nr cuvinte:
493 cuvinte
Nr caractere:
2 566 caractere
Marime:
10.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
european, comuna
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Adriana Gabriela Mihail
Sus!