Managementul Evenimentelor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Evenimentele reprezinta un factor de motivatie in turism si au o importanta capitala in dezvoltarea si planul de marketing al celor mai multe destinatii turistice. Studiul rolului si impactului evenimentelor planificate asupra turismului dovedeste cresterea importantei si competitivitatii destinatiilor turistice. Conceptul de event tourism este acreditat in industria turistica si mediile academice din anii 90. Nu toate evenimentele au orientare turistica,avand un pronuntat rol social-intarirea si cresterea vizibilitatii comunitatilor locale,relansarea unor zone turistice,dezvoltare culturala,definirea si afirmarea identitatii locale. Experienta de business,culturala sau sportiva defineste evenimentul turistic.

Evenimentele sunt fenomene spatialo-temporale unice prin interactia singulara dintre locatie,participanti si sistemul de management,incluzand elementele de design si programul evenimentului. Evenimentele erau organizate prin initiativa individuala sau a comunitatii in timp ce astazi sunt planificate riguros de anteprenori si profesionisti ai evenimentelor.

Managementul evenimentelor presupune proiectarea, productia si managementul evenimentelor-festivale,celebrari,divertisment,recreationale,politice si de stat, stiintifice,sportive si de arta,

business-corporate-intruniri,seminarii,congrese,expozitii,

evenimente private-nunti,petreceri private,evenimente sociale pentru grupuri de afinitate.

Tipologia evenimentelor turistice

Cat costa organizarea unui eveniment privat la un hotel de 5 stele

Nunta la Marriott, aniversare la Howard Johnson sau botez la Radisson. La prima vedere, evenimente exclusiviste si extrem de costisitoare. Cat costa de fapt organizarea unui eveniment privat la un hotel de 5 stele si ce servicii ofera aceste locatii clientilor interesati?

Pretentiile clientului fac pretul

Fie ca este vorba despre Marriott, Radisson sau Howard Johnson, pretul unui eveniment privat este dat de serviciile pe care clientii le solicita.

Astfel, tarifele pot include de la meniul propriu-zis, open-bar, tortul sau decorarea salii, pana la aranjamentele florale, personalizarea designului si a culorilor, luminile ambientale si serviciile speciale: DJ, fotograf, inregistare video. La acestea se pot adauga si facilitati suplimentare in cadrul hotelurilor precum apartament nuptial pentru miri si tarife preferentiale la cazare pentru oaspeti, locuri gratuite de parcare, preturi speciale la pachetele de masaj de cuplu sau rezervarea biletelor pentru luna de miere. “Costul organizarii unui astfel de eveniment difera in functie de serviciile si facilitatile solicitate, incepand de la chiria locatiei si pana la sistemul audio-video ales. Un alt factor important este si numarul invitatilor”, declara Yilmaz Yildirimlar, directorul general al Radisson Blu, unul dintre cele mai noi hoteluri de cinci stele de pe piata locala.

In functie de pretentiile clientilor, unitatile de 5 stele din Capitala incearca sa fie cat mai flexibile, trecand uneori chiar si pragul “casei”. “Pentru evenimentele mari pe care nu le putem organiza la noi in hotel, putem apela la locatii exterioare, precum Palatul Parlamentului (capacitate maxima de 1.000 de persoane), Palatul Snagov sau Mogosoaia si orice alta locatie dorita de client”, explica si Igael Porecki, directorul general al JW Marriott Bucuresti, una dintre cele mai mari unitati hoteliere de pe piata bucuresteana (402 camere).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Evenimentelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
54 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
2 970 cuvinte
Nr caractere:
20 429 caractere
Marime:
33.06MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!