Sistemul Personal de Valori

Extras din curs:

“Dacă nu ai un plan al tău, alţii te vor include în planurile lor”.

Anthony Robins

Includeți în cadranele de mai jos tipuri de activități din viața dvs. pe care le desfășurați în mod obișnuit, în funcție de factorul URGENȚĂ și IMPORTANȚĂ.

Ce sunt valorile?

Fiecare dintre noi se ghidează în viață după niște principii, si are niste idei – mai mult sau mai putin fixe – la care tine foarte mult. Valorile, prin definitie, sunt exact aceste idei si convingeri la care noi ținem și pe care le luăm drept repere de-a lungul vieții.

Cat de importante sunt valorile pentru noi?

Lucrul cu valorile este unul dintre pasii fundamentali in dezvoltarea personala. Este absolut crucial sa-ti explorezi si sa-ti cunosti cat mai bine valorile daca ai de gand sa te dezvolti. Ele sunt unul dintre factorii care ne propulseaza intr-o directie sau alta, ne fac sa luam tot felul de decizii (bune sau proaste) si sa avem diferite atitudini si comportamente. Daca lucrurile nu merg bine, si mai ales daca esti nemultumit(a), este adesea posibil sa gasesti mici probleme sau conflicte la nivelul valorilor personale. De aceea e bine sa mai facem ordine si prin zona asta – poate chiar sa ne debarasam de unele dintre ele si sa instalam altele noi si mult mai eficiente.

Valorile le putem constientiza sau nu. In mod sigur, avem multe despre care nici nu stim ca le avem… In orice caz, este imposibil sa nu ai valori

CEASUL – angajamentele, răspunderile, planificările, scopurile, activităţile noastre - ceea ce facem cu timpul nostru şi cum îl administrăm.

BUSOLA- viziunea noastră, valorile, principiile, crezul, conştiinţa- ceea ce simţim că e cu adevărat important şi felul în care ne orientăm viaţa.

Dilema se naşte atunci când în acţiunile noastre simţim că între ceas şi busolă intervine o prăpastie - când ceea ce facem nu este tocmai cel mai important lucru din viaţa noastră şi ne simţim nefericiţi.

ESTE SEMNALUL DE ALARMĂ!!!

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul Personal de Valori.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Marime:
1.55MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!