Interpretarea Profilurilor de Imagine

Extras din curs:

INTERPRETAREA PROFILULUI DE IMAGINE

Cele mai importante aspecte în interpretarea profilului de imagine sunt:

Identificarea aspectelor generale;

Stabilirea caracterului imaginii;

Stabilirea conexiunilor specifice;

Identificarea vulnerabilitatilor imagologice;

Evaluarea riscurilor imagologice.

IDENTIFICAREA ASPECTELOR GENERALE

Identificarea aspectelor generale consta în evaluarea distributiei valorilor calculate (ponderea referirilor si ponderea impactului prognozat) pe palierele de imagine pentru a se stabili:

interesul surselor monitorizate fata de palierele imagologice stabilite;

structura imaginii care a ajuns la publicul tinta.

STABILIREA CARACTERULUI IMAGINII

Stabilirea caracterului imaginii presupune utilizarea profilurilor binare (primare si ponderate) si compararea valorilor calculate cu cele din tabelul de mai jos:

STABILIREA CONEXIUNILOR SPECIFICE

Stabilirea conexiunilor specifice vizeaza identificarea corelatiilor între valorile unor subindicatori de imagine specifici aceluiasi indicator sau unor indicatori de imagine diferiti.

În acest sens, trebuie avute în vedere:

elementele de potentare reciproca/convergenta; acestea pot fi:

pozitive vizeaza identificarea corelatiilor între valorile pozitive semnificative ale unor subindicatori de imagine specifici aceluiasi indicator sau unor indicatori de imagine diferiti.

negative vizeaza identificarea corelatiilor între valorile negative semnificative ale unor subindicatori de imagine specifici aceluiasi indicator sau unor indicatori de imagine diferiti.

mixte vizeaza identificarea corelatiilor între valorile negative semnificative ale unor subindicatori de imagine si valorile pozitive semnificative ale altor subindicatori, astfel încât elemente cu valoare negativa sa potenteze elemente cu valoare pozitiva.

elementele de divergenta (elemente de imagine contradictorii, care furnizeaza o imagine difuza).

Potentarea reciproca/convergenta pozitiva

Elementele de convergenta a imaginii sunt reprezentate de valorile calculate pozitive pentru subindicatorii cifra de afaceri semnificativa, politica activa de investitii si profit substantial.

Potentarea reciproca/convergenta negativa

Elementele de convergenta a imaginii sunt reprezentate de valorile calculate negative pentru subindicatorii cifra de afaceri semnificativa si profit substantial.

Potentarea reciproca/convergenta mixta

Elementele de potentare mixta sunt reprezentate de valoarea negativa pentru subindicatorul utilizarea integrala a capacitatilor de productie, care potenteaza valorile pozitive ale subindicatorilor cifra de afaceri semnificativa, politica activa de investitii si profit substantial.

Imaginea divergenta

Elementele de divergenta apar la nivelul valorilor calculate pentru indicatorii Eficacitatea organizatiei, Competenta manageriala si Abilitatile personalului. Astfel, valorile negative calculate pentru indicatorii Competenta manageriala si Abilitatile personalului anuleaza valoarea pozitiva calculata pentru indicatorul Eficacitatea organizatiei, o organizatie prost condusa si cu personal incompetent nu poate fi eficace

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interpretarea Profilurilor de Imagine.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
120.48KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Profesorului:
Bogdan Alexandru Halic
Sus!