Recrutare, selecție personal în administrația publică

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Scop: Pregatirea cursantilor in vederea inceperii unei cariere in sectorul Resurselor Umane, ca Inspector de Personal, Responsabil departament HR, Consultant HR, Recrutor, Manager de Resurse Umane etc.

Subiecte abordate în cadrul întâlnirilor 26-29 octombrie 2009:

• Constituirea unui CV

• Formularea unei scrisori de intentie

• Selectie si recrutare de personal

• Interviul

• Tehnici de comunicare, interrelationare- se vor primi instrumente concrete in cadrul cursului astfel ca nu vom cuprinde aceasta parte in suportul de curs

• Modalitati de stimulare si de recompensare a angajatilor

• Factori de dezvoltare si perfectionare a resurselor umane

• Comunicarea in resursele umane

• Tehnici de retenţă a personalului în cadrul organizaţiilor

• Inceperea si dezvoltarea unei firme de Resurse Umane

Aspecte introductive

Abordarea de succes pentru relaţia contractuală de muncă

Constituirea unui CV

Pentru constituirea unui CV exista reguli ... scrise si nescrise. Sansa de a fi chemat la interviu depinde de felul în care se redacteaza CV- ul.

TIPURI DE CURRICULUM VITAE

Cronologic:

CV-ul cronologic este organizat in ordinea datelor angajarilor anterioare, incepind cu cele mai recente. Angajatorii prefera acest stil de CV si il considera cel mai relevant si usor de parcurs. Maxim 2 pagini

Utilitate: Cei care isi cauta un nou loc de munca, avand o experienta solida si un istoric al angajarilor anterioare relevant, pot folosi acest stil cu eficienta maxima. Cei care vor sa-si schimbe domeniul de activitate sau cei cu putina experienta (proaspat absolventi) vor intimpina dificultati in a-l intocmi.

Curriculum Vitae (propriu-zis) este prezentarea detaliata a studiilor, publicatiilor, proiectelor, premiilor si a locurilor de munca anterioare. Poate contine si 20 de pagini.

Utilitate: Va fi folosit de cei cu activitate stiintifica, academica, …etc., fiind necesar la solicitarea unor posturi in invatamant sau cercetare.

Functional:

In CV-ul functional este rearanjata cronologia angajarilor, acestea fiind grupate in sectiuni pentru a sublinia abilitatile si realizarile personale.

Unora dintre angajatori le displace acest gen, mai ales daca nu pot corela cu usurinta abilitatile cu pozitiile ocupate, nivelele de responsabilitate cu datele de experienta. Trebuie sa evitati pe cit posibil acest fapt si prin mentionarea firmei pentru care ati lucrat, in fiecare sectiune care descrie o realizare personala.

Utilizare: CV-ul functional poate fi un format "salvator". El va da posibilitatea sa subliniati si sa corelati intre ele abilitatile si realizarile la care acestea au condus, lucruri care nu pot fi atit de evidente intr-un CV cronologic. Daca una din descrierile de mai jos se potriveste situatiei Dvs., puteti lua in considerare intocmirea unui CV functional :

• Aveti o experienta "mixta", nu aveti o continuitate clara intre pozitiile detinute.

• Sunteti proaspat absolvent. Trebuie sa aratati cum abilitatile si cunostintele folosite in trecut (chiar in realizarea proiectelor la cursuri) va pot ajuta la locul de munca dorit.

• Functiile detinute (ex: Asistent Administrativ sau Coordonator Marketing) nu reflecta clar nivelul de pregatire pe care il aveti.

• Faceti o schimbare de cariera - schimbati domeniul (plecati dintr-un spital la o companie farmaceutica) sau va schimbati ocupatia (plecati din productie la vanzari).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Recrutare, Selectie Personal in Administratia Publica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6.7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
10 585 cuvinte
Nr caractere:
56 576 caractere
Marime:
276.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Andrei Clipa
Sus!