Sănătate publică - indicatori

Extras din curs:

Indicatorii temei 5

Legături cu alte teme:

Legături cu alte teme:

Legături cu creşterea economică:

Starea de sănătate a populaţiei este indispensabilă dezvoltării economice. Optimizarea sănătăţii, creşterea speranţei de viaţă şi a speranţei de viaţă sănătoase conduc la o viaţă mai lungă, la o productivitate sporită

Sănătatea precară, măcinată de boli este o povară financiară asupra sistemului de sănătate publică şi de îngrijire pe termen lung, favorizează absenteismul.

Dezvoltarea economică este, de asemenea, influenţată de industriile legate de sănătate (industria farmaceutică, de exemplu), care contribuie substanţial la venitul naţional.

Alte industrii pot folosi substanţe toxice sau pot creşte emisiile acestora, punând sub semnul riscului lucrătorii şi populaţia deopotrivă. (activitatea din industrie, agricultură, transport)

Legături cu alte teme:

Legături cu dimensiunea socială :

Cele mai multe probleme de sănătate şi cauze majore ale morţii premature precum bolile cronice sunt mult mai frecvente printre cei cu nivel scăzut de educaţie, venit sau statut ocupaţional.

Inegalităţile şi disparităţile în sănătate există între genuri, grupe de vârstă (îndeosebi între tineri şi bătrâni), între grupurile socioeconomice, între ţări şi regiuni din cadrul ţărilor.

Săracii au mai puţin acces la serviciile de sănătate şi sunt mult mai puţin interesaţi în adoptarea unui stil de viaţă sănătos; sărăcia influenţează şi standardul de trai în gospodării; lipsa căldurii adecvate, acoperişurile necorespunzătoare şi sursele de zgomot şi poluare pot influenţa sănătatea

Legături cu alte teme:

Legături cu mediul:

Sănătatea este, de asemenea, influenţată de mâncarea cu care ne hrănim.

Nu numai calitatea nutriţională a hranei este importantă, ci şi existenţa unor reziduuri de substanţe nocive în ceea ce consumăm.

Emisiile de substanţe poluante din industrie şi transport sunt depozitate în plantele care constituie hrana animalelor sau în grânele folosite în consumul uman; substanţele nocive depozitate în apă ajung în peşte şi crustacee; produsele farmaceutice şi pesticidele folosite în agricultură se pot regăsi în mâncarea consumată de oameni

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sanatate Publica - Indicatori.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
31 pagini
Marime:
302.19KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Statistică
Predat:
la facultate
Materie:
Statistică
Sus!