Previzualizare curs:

Extras din curs:

Facilitati Access Pentru Dezvoltarea Aplicatiilor

Access Faciliteza Dezvoltarea si Exploatarea Bazelor De Date Punând La Dispozitia Utilizatorilor O Serie De Instrumente Extrem De Utile Ce Permit:

• Utilizarea Bazelor De Date Create În Versiuni Diferite Ale Microsoft Access si Realizarea De Conversii Între Formatele De Fisiere

• Compactarea si Repararea Bazelor De Date

• Elaborarea Rapida A Formularelor De Intefata Cu Utilizatorul (Prin Intermediul Utilitarului Switchboard Manager)

• Personalizarea Interfetei Bazei De Date (Prin Intermediul Ferestrei Start-up)

• Divizarea Aplicatiilor Prin Separarea Tabelelor De Restul Obiectelor (Prin Intermediul Instrumentului Database Splitter)

• Analiza si Documentarea Bazelor De Date

• Sporirea Gradului De Securitate În Exploatarea Bazei De Date (Prin Conversia În Format Mde, Stabilirea Unei Parole, Încriptare Sau Stabilirea Unui Sistem Ierarhic De Utilizatori)

Deschiderea Unei Baze De Date Create Într-o Versiune Anterioara A Microsoft Access

În Momentul În Care Se Încearca Deschiderea Unui Astfel De Fisier Utilizatorul Este Solicitat Sa Opteze Între Doua Posibilitati:

• Deschiderea Bazei De Date Fara A Realiza Conversia (Open Database) – În Acest Caz Se Vor Putea Actualiza, sterge si Adauga Înregistrari În Tabele, Vor Putea Fi Utilizate Formularele, Interogarile si Rapoartele Existente, Dar Nu Se Vor Putea Efectua Modificari În Design-ul Acestora si Nu Exista Posibilitatea De A Crea Noi Obiecte. (Aceasta Solutie Este Recomandata În Cazul Bazelor De Date Accesate Simultan De Mai Multi Utilizatori, Care Folosesc Versiuni Diferite De Access).

• Conversia Bazei De Date În Formatul Access Versiune Noua (Convert Database) – Daca Se

Opteaza Pentru Aceasta Solutie Utilizatorului I Se Va Solicita Sa Acorde Numele si Sa Stabileasca Directorul În Care Va Fi Localizata Noua Baza De Date (Fisierul Rezultat În Urma Conversiei Trebuie Sa Fie Diferit De Fisierul Sursa). Aceasta Operatiune Se Poate Realiza si Fara A Deschide Baza De Date: Se Lanseaza Microsoft Access si Din Meniul Tools-> Database Utilities->Convert Database Se Selecteaza To Current Access Database Version.

Compactarea si ”repararea” Bazelor De Date

Stergerea Înregistrarilor Din Tabele Ori stergerea Unor Interogari, Rapoarte Sau Alte Obiecte Ale Bazei De Date Conduce La Fragmentarea Acesteia. Drept Urmare Spatiul Ocupat Pe Disc De Respectivul Fisier Este Mai Mai Mare Decât Cel Necesar În Realitate. Pe De Alta Parte, Evenimente Precum Penele De Curent Sau Închiderea Necorespunzatoare A Unei Sesiuni De Lucru În Access Pot Determina Deteriorarea Structurii Bazei De Date.

Pentru A Elimina Aceste Inconveniente Microsoft Access 2000 Pune La Dispozitia Utilizatorilor Facilitatea De Compactare si Reparare A Bazelor De Date, Compact And Repair Database. Pentru A Realize Operatiunea De Compactare Asupra Unei Baze De Date Deja Deschisa Se Selecteaza Din Cadrul Meniului Tools Optiunea Database Utilities->Compact And Repair Database. În Acest Caz Baza De Date Compactata Va Lua Locul Celei Vechi. În Cazul Unei Baze De Date Distribuite Este Necesara, În Prealabil, Închiderea Acesteia De

Catre Toti Utilizatorii. Compactarea Bazei De Date Nu Este Echivalenta Cu O Arhivare A Acesteia. Practic Prin Compactare Se Procedeaza La O Rearanjare A Modului În Care Fisierul Este Stocat Pe Disc, Eliminându-se Fragmentarile Ce Implica Spatii Neutilizate. Aceasta Conduce, De Regula, La Dimensiuni Mai Mici Ale Fisierelor si La Optimizarea Performantelor. Pentru Bazele De Date De Dimensiuni Mai Mari Este Indicata Folosirea Periodica A Unui Program De Defragmentare A Harddisk-ului În Paralel Cu Facilitatea De Compactare Din

Access. Operatiunea De Reparare A Bazei De Date Are Ca Efect Restaurarea Tabelelor, Interogarilor si Indecsilor.

Formularele, Rapoartele si Modulele Vor Fi Doar Copiate În Fisierul Rezultat.

Generarea Automata A Panourilor De Comanda Pentru Aplicatii

Prin Intermediul Programului – Wizard Switchboard Manager, Access Permite Crearea Automata A Unuia Sau Mai Multor Panouri De Dirijare A Aplicatiilor. În Fond, Aceste Panouri Sunt Formulare Ce Contin Butoane Care Executa Diverse Operatii Precum Deschiderea De Formulare, Tiparirea Rapoartelor, Executia Macro-urilor Sau A Secventelor De Cod Vba .

Utilizatorul Poate Realiza Toate Acestea Fara Sa Efectueze Nici O Operatie De Formatare A Formularelor si Fara Sa Modifice Proprietati Ale Obiectelor Sau Sa Programeze Actiuni Pe Evenimentele Acestora. Pasii Care Trebuie Urmati Sunt Urmatorii:

• Se Selecteaza Tools->Database Utilities->Switchboardmanager.

• În Fereastra Switchboard Manager Selectati Edit Pentru A Configura Un Panou De Comanda (În Mod Implicit Exista Un Panou Numit Main Switchboard) Sau New si Apoi Edit Daca Doriti Sa Creati Unul Nou.

• În Fereastra Edit Switchboard Page Puteti Modifica Numele Formularului În Caseta Switchboard Name Sau Puteti Adauga Noi Obiecte Prin Apasarea Butonului New.

• În Caseta De Dialog Edit Switchboard Item Completati Textul Pe Care Doriti Sa-l Atasati Unui Buton De Comanda si Selectati Din Lista Command Actiunea Pe Care Doriti Sa O Execute.

• Adaugati Astfel Toate Elementele Dorite si Apoi Apasati Butonul Close.

Exista Posibilitatea De A Defini Mai Multe Panouri De Comanda. Pentru A Comuta Între Acestea Se Poate Alege Din Lista De Actiuni Disponibile În Caseta Edit Switchboard Item „go To Switchboard”. Se Poate Stabili Care Este Panoul Implicit Al Aplicatiei Selectându-l În Fereastra Switchboard Manager si Efectuând Clic Pe Make Default.

În Momentul Generarii De Formulare În Acest Mod Este Creata Automat si O Tabela Numita Switchboard Items Ce Contine Informatiile Cu Privire La Aceste Formulare. Din Acest Motiv Nu Este Recomandata Modificarea Panourilor Switchboard În Modul Design View.

Observații:

CURS Numarul 9

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Baze de Date.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.4/10 (11 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 398 cuvinte
Nr caractere:
13 177 caractere
Marime:
63.64KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Sisteme de Operare
Predat:
la facultate
Materie:
Sisteme de Operare
Profesorului:
Virginia Bulgaru
Sus!