Dumnezeu Există

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Prin acest eseu propun sa demonstrez existenta lui Dumnezeu. In prima parte voi vorbii cu ajutorul unor citate ale filozofilor de castigul pe care l-am avea prin acceptatea lui. In cea de a doua ma indrept spre adevarurile din biblie. Dealungul timpului cat a fost scrisa oamenii nu cunosteau prea multe despre ce ii inconjoara. In cartea sfanta insa sunt prezentate adevaruri descoperite mult mai tarziu de savanti, de oamenii de stiinta. Acest lucru demonstreaza ca Dumnezeu cunoste viitorul fiind astfel atotstiitor. Unii sunt sceptici cu privire la aceasta carte insa sunt lucruri pe care si un orb le poate vedea.

In cunoscuta lucrare filosofica Les pensees (1670) care cuprinde si pariul lui Pascal, acesta incearca din rasputeri sa ne convinga de existenta lui Dumnezeu ,,Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul. " Inteleg prin aceasta propozitie ca daca Dumnezeu nu exista nu am pierdut absolut nimic dar nici nu am castigat ceva. Daca insa el exista iar eu am fost necredinciosa imi voi primii pedeapsa vesnica in iad. Prin urmare rational ar fi sa credem in El si sa nu riscam deoarece miza este mult prea mare.

Va voi prezenta in continuare cele trei categorii de oameni in viziunea lui Pascal ce nu fac altceva decat sa intareasca teza de mai sus. Unii l-au gasit pe Dumnezeu si sunt fericiti avand astfel parte de intelepciune, altii il cauta dar negasindu-l sunt nefericiti insa intelepti prin alegerea lor. Ultima categorie de oameni sunt cei care traiesc in ignoranta fiind astfel nebuni si nefericiti. ,,Nu exista decat 3 categorii de oameni: unii care Ii slujesc lui Dumnezeu fiindca L-au gasit, altii care-L cauta intrucat nu L-au gasit; in sfarsit aceia care-si tarasc zilele fara sa-L fi cautat si deci fara sa-L fi gasit. Primii sunt intelepti si fericiti; cei de la mijloc sunt intelepti dar nefericiti, ultimii sunt nebuni si nefericiti! "

Apar punctul de vedere a lui Pascal caci daca ne uitam atenti in jur, cei credinciosi sunt cei impacati cu ei si sunt cei mai fericiti. Ateii in schimb parca nu isi gasesc un loc in aceasta lume si sunt impovarati de incertitudini. Cand a facut lumea Dumnezeu i-a binecuvantat pe oameni cu libertatea de a alege. Ar putea sa intervina si sa controleze toate aspectele vietii dar atunci am fi niste roboti. Pacatul este cel care ne-a indepartat si care permite sa existe atata nesiguranta in sufletele noastre. Prin urmare ajungem la aceiasi vorba ca a lui Pascal ,,Cine cunoaste pe Iisus Hristos, cunoaste rostul tuturor lucrurilor. "

Un alt filozof dar si om de stiinta spunea ca ,,Dumnezeu ii ajuta intotdeauna pe cei ce se ajuta singuri. ". Prin urmare noi trebuie sa deschidem ochii si sa vedem adevarul deoarece doar asa ne putem ajuta. El nu trebuie sa se arate noua pentru a ne demonstra ca exista deoarece nu ar mai exista rasplata intrucat toti am crede in el in astfel de situatie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dumnezeu Exista.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 618 cuvinte
Nr caractere:
7 170 caractere
Marime:
23.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Religie
Tag-uri:
religie, dumnezeu
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Profesorului:
Vacariu Gabriel
Sus!