Psihologia Copilului

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Despre orice alegem sa vorbim trebuie sa pornim de la un inceput sau mai bine zis totul are un inceput, un debut si asta in orice domeniu si in orice activitate pe care o alegem si era imposibil ca si in cazut fiintei umane sa nu avem un inceput si sa nu vorbim despre el, sa nu ne preocupe si sa nu intereseze in a il descifra.

Despre orice alegem sa vorbim trebuie sa pornim de la un inceput sau mai bine zis totul are un inceput, un debut si asta in orice domeniu si in orice activitate pe care o alegem si era imposibil ca si in cazut fiintei umane sa nu avem un inceput si sa nu vorbim despre el, sa nu ne preocupe si sa nu intereseze in a il descifra.

Astfel trebuie spus ca pana la nastere fiinta umana parcurge un lung proces de formare. Acesta este un proces natural de care depinde evolutia si dezvoltarea ulterioara a vietii. Viata intrauterina este perioada cu cea mai intensa dezvoltare a fiintei umane, de unde si vorba ca viata nu incepe odata cu nasterea, ci cu cateva luni inainte, fapt semnificativ pentru formarea omului.

Consideram ca aceast material este foarte util pentru viitoarele mamici, ajutandu-le sa inteleaga mai bine ceea ce se intampla inainte si dupa momentul nasterii. In acest fel, pot sa le ofere viitorilor copii un climat placut si adaptat la necesitatile cerute de aparitia unui copil. Totul are o succesiune logica si speram ca matarialul sa fie pe intelesul tuturor.(este foarte adevarat ca unii termeni sunt mai greoi, dar speram ca explicatiile sunt satisfacatoare).

Oricum, pe langa aceaste informatii, va vom oferii in viitor si altele intr-o posibila rubrica "Mama si copilul".Dar sa incepem calatoria cu primul pas.

EMBRIOLOGIA SI FAZELE INTRAUTERINE

Totul incepe odata cu patrunderea spermatozoidului in peretii ovulului, cand se elibereaza cei 23 de cromozomi complementari altor 23 emisi de ovul. Cromozomii sunt formati din gene si impreuna alcatuiesc codul genetic al individului. Genele formeaza segmente de acid dezoxiribonucleic (A.D.N). Orice abatere de la aceste reguli prezinta importanta pentru depistarea factorilor ce pot duce la o dezvoltare aberanta in stadiile intrauterine si cu efecte in evolutia ulterioara a omului.

Embrionul se dezvolta foarte repede. Chiar din primele zile volumul sau creste de 8.000 ori, iar diametrul de aproximativ 20 ori si paralel, se extinde masa celulara. Deosebit de rapid se dezvolta celula nervoasa. Astfel, in primele saptamani, celula nervoasa are un ritm de multiplicare de circa 20.000 neuroni pe minut si ajunge sa creasca, in luna a treia, la 30.000 neuroni pe minut. Cresterea masei celulare se realizeaza prin producerea de doua tipuri de celule - celule primare (germinale) si celule exterioare de protectie.

Putem vorbi de doua perioade: o perioada fetala timpurie, in care au loc numeroase modificari ce duc la formarea celor trei straturi, ectoderm, mezoderm si endoderm. In continuare, procesul de diferentiere continua. Astfel, din ectoderm se vor forma celulele pielii, sistemul glandular, parul si unghiile, organele senzoriale si sistemul nervos. Din mezoderm iau nastere muschii, straturile interne profunde ale pielii, sistemul circulator si cel excretor. Endodermul formeaza stratul de constituire a majoritatii organelor interne: plamanii, trahea, pancreasul, intestinele, glandere salivare, glandele tiroide etc. Prin cresterea interna a placentei se realizeaza functiile de protectie a embrionului si de compatibiliate a anutritiei, oxigenatii si hidrolozarii. a doua perioada este asa numita perioada fetala tardiva, in care are loc o crestere intensa in marime a fatului si dezvoltarea organelor de simt si a motilitatii.

Observații:

Psihologia Copilului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • curs 10.rtf
  • curs 09.doc
  • curs 08.rtf
  • curs 07.doc
  • 6.Perioada pubertatii.doc
  • 5.Perioada scolara mica.doc
  • 4.Perioada prescolara.doc
  • 3.Perioada anteprescolara(prima copilarie1-3ani).doc
  • 2.Primii pasi-Debutul vietii.doc
  • 1.Scurta introducere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, rtf
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
10 fisiere
Pagini (total):
49 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
12 604 cuvinte
Nr caractere:
71 269 caractere
Marime:
76.40KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!