Proiectarea didactică

Extras din curs:

Conceptul de proiectare didactică are sensul de activitate didactică desfăşurată cu scop de prefigurare, anticipare, predeterminare sau de prognoză a activităţii ce urmează să se desfăşoare cu elevii. După M., Momanu „Proiectarea didactică este procesul de anticipare a obiectivelor, conţinuturilor, metodelor şi mijloacelor de învăţare, a instrumentelor de evaluare şi a relaţiilor ce se stabilesc între toate aceste elemente în contextual unei modalităţi specifice de organizare a activităţii didactice (lectie, excursie didactica etc.)”.

Ca activitate ce determină şi influenţează eficienţa procesului instructiv-educativ, aplicarea managementului în educaţie fizică şi sport, depinde de perioada de timp pentru care se realizează, de calitatea şi cantitatea conţinuturilor planificate în scopul modificării comportamentului elevului ce este constatat prin teste de evaluare. Acest demers este denumit din ce în ce mai des design instrucţional. Actual se încearcă realizarea unei conceptii clare privind necesitatea realizării actului de proiectare a activităţii didactice cât şi de aplicare. În această direcţie I., Vlăsceanu 1998, pag.250, în funcţie de durata de timp pentru care se realizează proiectarea, consideră că se poate vorbi despre o proiectare „globală” şi o proiectare „eşalonată”.

Proiectarea globală – se realizează pe o perioadă de timp îndelungată (ciclu de învăţământ) şi este întocmită de către Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, împreună cu Consiliul Naţional pentru Curriculum şi este reprezentată de:

Planurile cadru de învăţământ,

Programele şcolare,

Ghidurile metodologice,

Sistemul Naţional de evaluare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea Didactica.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
46 pagini
Marime:
93.27KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Pedagogie
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Profesorului:
Dragu Mircea
Sus!