Logistica negocierii

Extras din curs:

Stabilirea locului și orei de desfășurare a negocierilor are loc cu cel putin 2-3 zile înainte, dacă partenerii sunt din țară și cu 2-4 săptămâni pentru cei străini.

Atunci când fixati ora întâlnirii nu este bine să fiți cel care exercită presiune asupra presupusului partener, mai ales dacă dumneavostră sunteți cel care ați inițiat convorbirile respective.

Dacă partenerul este cel care solicită intâlnirea, nu manifestați nerăbdare. Pentru a verifica în ce măsură este interesat de afacerea respectivă, are sens să încercați, sub un pretext sau altul, să sugerați o amânare a întâlnirii. Puteți să invocați agenda foarte încărcată.

Dacă partenerul este foarte interesat de dumneavostră, cu siguranță ca încerca să accelereze procesul și să vă ofere și niște condiții mai bune.

Din punct de vedere psihologic, este importantă alegerea locului de desfășurare a întâlnirii, la dumneavoastră sau la partener.

Astfel, desfășurând negocerile pe teritoriul dumneavostră, beneficiați de următoarele avantaje:

Puteți să controlați situația și s-o influențați prin alegerea locului concret de negocieri- amenajarea sălii, dotările, iluminarea, amplasarea locurilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Logistica Negocierii.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
227.45KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Negociere
Predat:
la facultate
Materie:
Negociere
Sus!