Securitatea din perspectiva bolilor și a epidemiilor

Extras din curs:

Cand oamenii traiesc in comunitati mari este imposibil ca un virus sa nu se raspandeasca pe suprafete mari.

O epidemie se declanseaza atunci cand boala afecteaza un numar foarte mare de oameni care formeaza o populatie dintr-o zona geografica restransa. Atunci cand numarul persoanelor afectate creste proportional cu marirea ariei de actiune, vorbim despre o pandemie. Umanitatea a devenit mai expusa atacurilor microbiene odata cu domesticirea animalelor, care sunt, la randul lor, purtatoare de virusi transmisibili.

Pe masura ce revolutia tehnologica si industriala a permis calatoriile rapide de la un capat la altul al lumii, epopeea microbilor a intrat intr-o noua era. In mod ironic, tocmai curiozitatea si inteligenta umana care au generat noi si noi stadii de evolutie au fost si cele care au pregatit terenul pentru cel mai temut si invizibil dusman: microbul

Gripa aviară este o boală infecţioasă a păsărilor cauzată de mutaţia virusului gripal de tip A, subtipurile H5 şi H7 Boala care a fost descoperită acum mai mult de 100 de ani în Italia şi s-a răspândit în întreaga lume În mod normal virusul gripei aviare produce îmbolnăviri în rândul păsărilor. Infecţia se poate transmite însă şi la porci. Cazurile de îmbolnăviri la om au fost evidenţiate în special la lucrătorii din fermele avicole, în urma contactului direct cu păsările bolnave.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Securitatea din Perspectiva Bolilor si a Epidemiilor.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Marime:
714.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Medicină
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Gina BUTNARU
Sus!