Eroziunea electrică

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Dezvoltarea tehnologiilor de prelucrare dimensionala, prezente si viitoare, trebuie sa rezolve cateva probleme deosebite impuse de:

- Costurile ridicate ale utilajelor si echipamentelor, care determina automatizarea completa si complexa a operatiilor de prelucrare oriunde este posibil;

- Proprietatile superioare ale noilor materiale, cum ar fi superaliajele, materialele compozite si ceramice, materialele termoplastice, care necesita tehnologii noi de fabricatie, deoarece aceste materiale nu pot fi prelucrate prin procese conventionale (turnare, deformare, aschiere, sudare, etc.);

- Costurile ridicate ale depozitarii deseurilor industriale si cresterea

stringenta a necesitatii de protejare a mediului inconjurator, care au derminat dezvoltarea unor procese de prelucrare speciale cu deseuri netoxice.

Multe materiale speciale, denumite generic "avansate", nu pot fi prelucrate conventional, sau in cel mai bun caz prelucrarea determina uzarea excesiva a sculelor si costuri deosebit de ridicate de fabricatie.

Procesele de prelucrare dimensionala conventionale mecanice (strunjire, frezare, rectificare, decupare, etc.) se bazeaza pe contactul mecanic direct dintre scula si semifabricat, iar aceasta cerinta fizica fundamentala limiteaza inerent posibilitatile procesului. Deasemenea aceste procese cauzeaza modificari nedorite ale proprietatilor materialului din zona prelucrata (tensiuni reziduale interne, mecanice si termice, fisuri, reveniri elastice, etc.), necesitand aplicarea unor procese de prelucrare suplimentare pentru eliminarea acestor efecte.

Datorita perfectionarilor principiale si constructive, utilajele neconventionale actuale sunt capabile sa prelucreze mult mai eficient piese din materiale de uz general, prelucrabile si prin procese mecanice, dar care sunt caracterizate prin suprafete de complexitate geometrica mare, dimensiuni foarte mici, cu zone greu accesibile sau rigiditate constructiva redusa.

In prezent, procesele fundametale de prelucrare dimensionala utilizate in domeniul fabricatiei de scule sunt impartite astfel:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Eroziunea Electrica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 366 cuvinte
Nr caractere:
8 809 caractere
Marime:
123.58KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Mecanică
Tag-uri:
procese mecanice, curent electric
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!