Statistică Matematică

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Definitie 2.1.1. Numim colectivitate sau populatie o multime C de elemente care este cercetata din punct de vedere a uneia sau mai multor caracteristici (proprietati), elementele colectivitatii fiind numite indivizi, iar numarul indivizilor unei colectivitati se va numi volumul colectivitatii.

Observatie 2.1.2.

1) Problema esentiala a statisticii matematice este de a stabilii legea de probabilitate pe care o urmeaza caracteristica X.

2) Caracteristicile sunt de tip discret si de tip continuu.

Definitie 2.1.3. Numim selectie (sondaj) o subcolectivitate a colectivitatii cercetate C, iar numarul elementelor selectiei poarta numele de volumul selectiei (sondajului).

Definitie 2.1.4. O selectie se numeste repetata sau bernoulliana daca dupa examinarea individului acesta se reintroduce în colectivitate, în caz contrar selectia este nerepetata.

Observatie 2.1.5. Daca volumul colectivitatii C este mult mai mare decât volumul selectiei atunci selectia nerepetata poate fi considerata ca fiind selectie repetata. În continuare consideram numai selectii repetate.

Definitie 2.1.6. Numim date de selectie relative la caracteristica X valorile obtinute pentru indivizii care intra în selectie privind caracteristica X. Daca selectia este de volum n vom nota datele de selectie prin x1, x2,…,xn.

Definitie 2.1.7. Datele de selectie x1, x2,…,xn sunt valorile unor variabile aleatoare, respectiv X1, X2,…,Xn care se vor numi variabile de

Observații:

Cam tot de inseamna statistica matematica.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statistica matematica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
78 pagini
Imagini extrase:
78 imagini
Nr cuvinte:
10 258 cuvinte
Nr caractere:
73 507 caractere
Marime:
602.41KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Matematică
Predat:
la facultate
Materie:
Matematică
Profesorului:
Mariana Cabulea
Sus!