Management - crearea unei publicații

Cuprins curs:

Introducere
Management. Definiţii, Concepte, funcţiile managementului
Comunicarea în management
Organizarea managementului
Sisteme de management
Specificul şi gestiunea întreprinderii de presă
-resurse financiare, materiale, umane,
-materia primă-informaţia
-organizarea structurală şi procesuală

Extras din curs:

”Un ziar este o întreprindere particulară care nu datorează nimic publicului şi nu garantează nici un privilegiu. El este în mod categoric proprietatea patronului care vinde, pe propriul său risc un produs manufacturat.” Este adevărat?

Avertisment

În mass media mesajele sunt create şi distribuite de un ansamblu de indivizi în care fiecare îndeplineşte sarcini specifice. Mesajele sunt produse de echipe de oameni specializaţi, lor li se alătură cei care procesează informaţia şi alţii care fabrică divertismentul. Ei toţi lucrează în structuri organizaţionale complexe, bazate pe o diviziune accentuată a muncii, pe ierarhii clare, pe norme şi proceduri de lucru standardizate.

Producţia de mesaje mass media este foarte costisitoare .

Manager - management

Un cuvânt englezesc cu care se numeşte ştiinţa, arta conducerii. Ansamblul activităţilor de organizare şi conducere în scopul adoptării deciziilor optime în proiectarea şi reglarea proceselor microeconomice. Manager este persoana care conduce o întreprindere, o afacere, administrează activitatea unui sportiv, sau echipă sportivă, fiind asimilat cu impresarul artistic.

Aceste definiţii se găsesc integral în Dicţionar.[1]

Management - un proces complex, care se desfăşoară pe b

aza adoptării iterative(repetate) a deciziilor, transpuse în activităţi, pentru a conduce la realizarea de servicii sau bunuri, în scopul atingerii unor obiective economico-sociale.

Instituţia media este în sens general ansamblul structurilor umane, materiale, tehnologice şi funcţionale realizate în scopul producerii unei publicaţii.[2]

Produsele finite ale managementului sunt deciziile. Adoptarea lor este determinată de culegerea şi de prelucrarea informaţiilor, de identificarea soluţiilor pentru atingerea scopului şi de punerea lor în practică.

O definiţie mai largă a conceptului în cauză: ”Managementul ca proces este o înlănţuire de eforturi de gândire şi de acţiune prin care echipa managerială realizează diagnoza, planificarea şi decizia, organizarea, coordonarea şi controlul procesului succesiv de transformare a resurselor informaţionale, financiare şi materiale, cu implicarea resurselor umane, în scopul atingerii obiectivului strategic al organizaţiei într-o măsură acţională, eficace şi eficientă: economie de timp, câştig maxim, efort minim).

Diferite definiţii ale managementului le vom afla dintr-un tabel pe care îl vom proiecta dacă sunt condiţii.

[1] Dicţionarul enciclopedic ilustrat,editura Cartier, Bucureşti, 1999, p.565

[2] Stanciu, Stefan, Managementul resurselor umane, Facultatea de comunicare şi relaţii publice, Bucureşti, 2001, p.7

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management - Crearea unei Publicatii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
9.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Marime:
3.31MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Mass Media
Predat:
la facultate
Materie:
Mass Media
Profesorului:
Conf.univ.Dr.Aurelia LĂPUŞAN
Sus!