Strategii de Marketing

Extras din curs:

Strategia de marketing: reprezintă funcţia de legătură între obiective şi măsurile care trebuie să asigure realizarea obiectivelor. Aceasta constituie linia generală, orientarea pentru acţiune pe piaţă şi pe termen lung şi regulile pe care întreprinderea îşi propune să le urmeze în domeniul marketingului.

Strategia de marketing urmăreşte ca, în concordanţă cu principiile prin politica de marketing, să fie creat un plan de ansamblu – numit plan strategic de marketing - pentru a coordona şi a face efective orientarea şi eforturile de marketing pe termen lung în vederea atingerii obiectivelor pe piaţă. Ca activitate practică, ea se realizează în anumite condiţii de structură şi mobilitate ale resurselor şi capacităţilor întreprinderii şi ale mediului, pe o perioadă determinată. De aceea, pentru a fi corectă sub aspectul conţinutului, strategia trebuie să aibă în vedere următoarele:

Existenţa, caracteristicile şi structura mijloacelor de care dispune întreprinderea în privinţa factorilor de marketing.

Strategia iniţială şi dezvoltării ulterioare să se bazeze pe cunoaşterea factorilor de mediu, pe depistarea sensului şi intensităţii influenţei acestora.

Modalităţile în care pot fi armonizate resursele şi capacităţile întreprinderii cu forţele dinamice ale mediului pentru utilizarea acestora din urmă ca factori de potenţare a acţiunilor ei pe piaţă sau de surmontare a unor restricţii de mediu sau de limitele întreprinderii.

PROCESUL STRATEGIEI DE MARKETING

Premisele procesului strategic.

Pentru ca întreprinderea să aibă o strategie de marketing care să sprijine realizarea obiectivelor sale generale, este necesară fundamentarea acesteia pas cu pas. Această succesiune de etape care formează procesul elaborării şi executării strategiilor de marketing trebuie să se bazeze pe următoarele premise:

cunoaşterea clară şi amănunţită a scopului general şi final al întreprinderii şi a întregii sale activităţi;

cunoaşterea aprofundată a pieţelor sale actuale şi potenţiale ;

anticiparea modificărilor probabile ale obiectivelor şi resurselor sale şi ale mediului extern.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii de Marketing.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Marime:
52.32KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!