Politici de Marketing Grile

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Politica de produs reprezinta conditia care o adopta firma producatoare sau comerciala privitor la dimensiuniile, structura si evolutia gamei de produse si servicii ce fac obiectul propriei activitati.

2. Instrumentele juridice de protectie sunt marcile de fabrica, de comert si de servicii, brevetele de inventie, modelele de utilitate, denumire de origine.

F 3. Componentele corporale cuprind caracteristicile merceologice ale produsului si ambalajului sau, determinate de substanta materiala a acestora, precum si utilitatea lor functionala (forma, volum, continut, greutate, colorit). (Sinteza pg11)

4. Printre elementele ce fac parte din componentele acorporale se regasesc numele si marca, pretul, instructiunile de utilizare.

5. In functie de faza ciclului de viata al produsului, produsele se impart in doua categorii: produse existente si produse noi.

6. Pentru a asigura echilibrul activitatiilor si restabilirea in timp portofoliul de produse trebuie sa fie variat.

7. Conceptele care alcatuiesc marimea gamei sunt lungimea si latimea gamei.

8. Marimea gamei determina cresterea vanzarilor dar este invers generatoare de costuri.

9. Produsele eliminate din gama sortimentala a firmei sunt fie produse mature, fi produse in faza de decline.

10. Planificarea produsului reprezinta activitatea de selectare si introducere in programul de fabricatie si export a produselor noi.

11. Dimensiunile gamei de produse se pot defini prin urmatoarele coordinate : largimea gamei, profunzimea gamei, latimea gamei.

12. O inovatie este o modificare esentiala adusa unui produs, perceput ca fiind nou de catre eventualul utilizator.

13. Inainte de lansarea unui produs pe piata externa, acesta este supus unor operatii de testare si verificare.

14. Din punct de vedere al raportului piata-productie, strategiile de produs utilizate de firmele producatoare ce livreaza pe pietele externe sunt : strategia diferentierii produsului si strategiia segmentarii pietei.

15. Testarea de acceptibilitate este o activitate de marketing.

16. Technicile prin care se realizeaza testarea de acceptibilitate sunt doar vanzariile de proba, demonstratiile de functionare si expunerea in expozitii.

17. Leasingul este o forma de testare tehnica.

18. O politica de pret adecvata determina succesul de piata al marfurilor.

19. Caracteristicile unei strategii de preturi se refera doar la nivelul si accesibilitatea preturilor si la diversitatea lor.

20. Preturile rezultate din acorduri sunt denumite uneori preturi conjucturale.

21. Preturile de accord sunt practicate de mai multe firme renumite intr-un cartel care urmaresc o politica de pret comuna.

22. Preturile interne sunt de regula cu 80% mai mari decat preturile de tranzitie, fara a exista criterii fixe de stabilire a diferentei.

23. Preturile de lista publicate in periodicile de specialitate sunt si ele diferite de cele de tranzitie, fiind in general mai mari.

24. Cererea foarte elastica se constata mai cu seama la prdusele de lux

25. Pretul trebuie sa permitta realizarea unui profit invers proportional cu investitiile facute.

26. In anumite cazuri posibilitate unui pret de reclama este considerat ca un act de concurenta neloiala fiind restrictionate prin acte normative

27. Un articol este vandut la doua sau mai multe preturi diferite, in functie de client, versiunea produsului, loc si timp.

28. Principala conditie care trebuie indeplinita pentru a se aplica un pret discriminatoriu este aceea ca piata sa fie omogena.

29. Pietele unde se realizeaza tranzactii importante de vanzare cumparare ale anumitor marfuri se numesc piete caracteristice (reprezentative sau de referinta).

30. Piata produsului reprezinta o sectiune a pietei globala in care se manifesta si se realizeaza oferta si cererea pentru un anumit produs

31. O linie de produse semnifica un grup eterogen de produse sub aspectul materiei prime sau a tehnologiei de fabricatie

32. Promovarea unei game de produse poate fi considerat un obiectiv ce se poate cere la stabilirea pretului.

33. Strategia de produs, mai mult decat cea de pret , distributie sau promovare, trebuie sa se caracterizeze prin elasticitate

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politici de Marketing Grile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
8 184 cuvinte
Nr caractere:
49 421 caractere
Marime:
43.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
vanzari, promotii, firme, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!