Politică de distribuție

Extras din curs:

Politica de distributie reprezinta principala componenta a mixului de marketing a întreprinderii. Produsele care fac parte din oferta competitorilor prezenti pe piata trebuie sa ajunga la piata-tinta vizata, adica la cei care sunt vizati de ele, consumatorii potentiali. Gestionarea întregului traseu, economic si fizic, pe care trebuie sa-l parcurga produsele întreprinderilor face obiectul politicii de distributie a acestora.

Distributia se refera la totalitatea activitatilor economice care au loc pe „traseul” parcurs de marfa între producator consumatorul final

Distributia cuprinde doua procese, distincte, importante: „gestionarea” canalelor de distributie, adica a partii economice a traseului marfurilor si logistica marfurilor (distributia fizica) care are în vedere latura fizica a traseului de la producator la consumatorul final.

Politica de distributie a întreprinderii are drept scop strategic identificarea variantei (variantelor) optime atât pentru circuitul fizic cât si pentru cel economic al marfurilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica de Distributie.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
73.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!