Piața firmei

Previzualizare curs:

Extras din curs:

PIATA FIRMEI

Piata reprezinta locul in care actioneaza un nr ridicat de agenti economici fapt pt care atat la nivelul cererii cat si ce priveste oferta ,exista o permanenta modificare ,iar modificarile intervenite pot fi evoaluate si astfel putem stabili dimensiunile pietii fie ca este vorba de un anumit produs si atunci poarta denumirea de piata produsului respectiv, fie ca este vorba despre un agent economic si poarta denumirea de piata firmei.

Modificarile pietei sunt date daca privim din punct de vedere al ofertei de schimbarile cantitatiilor de produse ,respectiv de crestere sau de micsorarea ofertei agentiilor economici in raport cu conditiile existente respectiv oferite de piata de desfacere. Totodata aceste modificari apar si la nivelul cererii prin modificarea numarului de consumatori la nivelul unui produs sau la nivelul produselor realizate de o firma. Din punct de vedere al cererii unui produs analiza privitr la dimensiuniile pietii treuie sa porneasca din atitutinea unei persoane in raport cu un anumit produs. Din acest punct de vedere putem identifica 2 categorii sia nume: CONSUMATOR/Utilizator al produsului oferit si NONCONSUMATOR in raport cu produsul sau serviciul analizat.

Consumatorii sunt persoane fizice sau jurdice care achizitioneaza produsul analizat in vederea consumului sau utilizarii in mod obisnuit in mod curent, produsul asigurand astfel acoperiirea unei nevoi a unei dorinte sau unei necesitati.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Piata Firmei.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 596 cuvinte
Nr caractere:
9 183 caractere
Marime:
15.89KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, schimbari
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!