Marketingul Serviciilor

Previzualizare curs:

Extras din curs:

care realizeaza servicii in timpul liber, in propriile gospodarii ( serviciul de spalare ).

Majoritatea economistilor privesc serviciile ca pe un sistem de utilitati, in care beneficiarul cumpara sau foloseste nu un produs, ci o anumita utilitate ce-i confera anumite avantaje sau satisfactii neconcretizate in majoritatea cazurilor intr-un bun material si destinate satisfacerii unor nevoi personale sau sociale.

Definitiile specialistilor referitoare la servicii se deosebesc intre ele prin aceea ca este accentuata una sau mai multe dintre caracteristicile serviciilor ce le deosebesc de bunuri. Sau se mai deosebesc si prin unghiul din care sunt privite aceste activitati, respectiv din punctul de vedere al prestatorului sau al consumatorului.

1. AMA – serviciile sunt activitati, beneficii sau utilitati care sunt oferite sau prestate in asociere cu vanzarea unui bun material.

2. J. K. Blois – orice activitate care ofera servicii fara sa presupuna in mod obligatoriu un schimb de bunuri tangibile.

3. Ph. Kotler – serviciul reprezinta orice activitate sau avantaj pe care o parte o poate oferi celeilalte care este in general intangibil si al carui rezultat nu presupune dreptul de proprietate asupra unui bun material.

4. Ch. Gronroos – serviciul este o activitate sau un grup de activitati mai mult sau mai putin tangibile, care au loc de obicei in momentul interactiunii dintre cumparator si prestator.

Serviciile prezinta urmatoarele trasaturi :

- intangibilitate ;

- inseparabilitate ;

- variabilitate ;

- perisabilitate.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketingul Serviciilor.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
4 682 cuvinte
Nr caractere:
30 231 caractere
Marime:
197.20KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Soca Daniela
Sus!