Marketing Sisteme Agricole

Extras din curs:

Marketingul este definit ca un ansamblu de activităţi ale întreprinderii ce are ca obiect crearea şi descoperirea nevoilor consumatorilor şi satisfacerea acestor nevoi cu produse şi servicii care prin caracteristicile, preţurile şi disponibilitatea lor în timp şi în spaţiu, pot oferi un ansamblu de avantaje ce pot asigura cumpărarea lor repetată de către consumatori şi profiturile întreprinderii.

Funcţiile marketingului încadrează următoarele obiective mai importante:

- satisfacerea în condiţii superioare a nevoilor de consum ( prin mijlocirea contactului între vânzător şi cumpărător, alegerea canalelor de distribuţie, a formelor eficiente de vânzare etc.);

- creşterea adaptabilităţii şi a dinamismului agentului economic;

- cunoaşterea nevoilor sau dorinţelor consumatorului, precum şi informarea cumpărătorilor în scopul convingerii acestora să achiziţioneze produsele respective;

- prioritatea absolută a activităţilor comerciale;

- vânzare la un preţ care să avantajeze atât pe consumator cât şi pe producător în condiţiile pieţei;

- rentabilitatea agentului economic.

Strategile de marketing sunt diferenţiate pentru companiile multinaţionale, întrucât acestea se confruntă cu două mari categorii de probleme.

- Prima categorie de probleme se referă la penetrarea unor pieţe naţionale. Deoarece firma operează cu două sau mai multe pieţe naţionale, ea trebuie să traverseze cu produsele preţurile, mesajele publicitare şi alte acţiuni frontierele de stat ale acestor ţări. Aceasta însemnă că trebuie respectate reglementări de stat privind securitatea produsului, igiena, protecţia mărcilor şi alte norme. Trebuie plătite taxe, impozite, tarife etc.

2. -A doua categorie de probleme priveşte dimensiunile propriu-zise ale marketingului. Se pot face referiri la definirea obiectivelor de marketing şi acţiunilor care trebuie întreprinse în condiţiile oportunităţilor majore ( inclusiv riscurile existente ) pe care le oferă pieţele mondiale faţă de capacităţile şi lipsurile companiei.

Ramura marketingului specializată în problemele acestui domeniu, indiferent dacă este vorba de produse care merg în consumul industrial, sau sunt direct prezentate pentru consumul populaţiei poartă denumirea de marketing agricol sau agromarketing.

Marketingul agricol cunoaşte o serie de particularităţi generate de specificul activităţii agricole, acestea referindu-se la:

- dependenţa mai mare a producţiei agricole de factorii naturali şi biologici,

- caracterul sezonier al producţiei vegetale,

- nivelul mai scăzut al pformaţiei din agricultură etc.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Sisteme Agricole
    • Mk-Calitate 1.5.ppt
    • Mk-Cerere-Oferta 1.4.PPT
    • Mk-Ciclul-Viata-Produse 1.9.PPT
    • Mk-Consumator 1.6.PPT
    • Mk-Ecologic 2.2.ppt
    • Mk-Filiera-Produse 1.11.PPT
    • Mk-Inf-Decizie 1.7.ppt
    • Mk-Piata 1.2.ppt
    • Mk-Pta-Gros 1.3.PPT
    • Mk-Sistm-Agicole 1.1.PPT
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
10 fisiere
Pagini (total):
150 pagini
Marime:
1.13MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Frone Adrian
Sus!