Marketing Industrial

Previzualizare curs:

Extras din curs:

Marketingul industrial: definitii, piata industriala, sistemul de marketing industrial

- Definitii

În 1985, Asociatia Americana de Marketing (American Marketing Association-AMA) si-a actualizat o definitie a marketingului datând din 1960. Marketingul este definit de AMA ca:

"procesul de planificare si executare a conceptiei, stabilirii preturilor, promovarii si distribuirii ideilor, bunurilor si serviciilor, în scopul crearii schimburilor care satisfac obiectivele individuale si organizationale".

Aceasta definitie presupune ca marketingul antreneaza indivizi dintr-o organizatie sa dezvolte produse si/sau servicii, care vor satisface nevoile si dorintele clientilor, în beneficiul reciproc atât al cumparatorilor cât si al vânzatorilor. Aceasta implica faptul ca marketingul este un proces care începe înainte ca produsele si serviciile sa fie realizate si continua chiar si dupa vânzare.

- Marketingul nu se refera la vânzare ci la rezolvarea unei probleme. Marketingul rezolva problemele clientilor în armonie cu interesele companiei si ale comunitatii.

- Schimbul reprezinta actul de obtinere a unui produs/serviciu dând altceva pentru acesta (produs, serviciu, idei, bani).

- Nevoia reprezinta forma de manifestare a instinctelor de supravietuire.

- Dorinta reprezinta forma de manifestare a nevoilor sub influenta educatiei, culturii, instruirii si/ sau prin influenta mediului social, economic, politic.

- Cerintele sunt dorinte pentru care exista posibilitati de sustinere a unui schimb.

- Clientul reprezinta cea mai importanta persoana din firma noastra, indiferent daca el este fizic prezent, scrie sau telefoneaza.

- Clientul nu reprezinta o întrerupere în munca noastra, ci reprezinta sensul si scopul ei.

- Clientul este cineva care ne aduce dorintele sale. Sarcina noastra este de a satisface aceste dorinte cu un profit pentru ambele parti.

- Clientul nu reprezinta o statistica seaca, ci un om în carne si oase, de multe ori cu idei preconcepute sau gresite.

- Clientul nu este cineva cu care sa te certi sau caruia sa-i pui la îndoiala capacitatea intelectuala. Nimeni pâna acum nu a iesit învingator din cearta cu un client.

- Clientul este o parte vie a afacerii noastre. Nu noi îi facem o favoare, ci el ne face o favoare când ne da posibilitatea de a-i satisface o dorinta.

- Piata reprezinta locul de întâlnire a dorintelor consumatorilor, exprimate prin cerere cu ale producatorilor, exprimate prin oferta.

- Piata reprezinta un ansamblu de relatii de schimb între oameni, aflati în postura de consumatori si producatori la un anumit moment al manifestarii lor ca participanti la diviziunea sociala a muncii.

- Piata: grup de oameni sau companii care împartasesc o nevoie sau o dorinta similara si care s-ar putea sa vrea si sa fie capabili sa se angajeze într-un proces de schimb pentru a-si satisface nevoia/ dorinta.

Relatiile pe piata sunt concurentiale.

Concurenta pe piata poate fi: perfecta, imperfecta, incorecta.

- Concurenta perfecta nu exista în realitate pe piata, aceasta ar presupune existenta unui numar nelimitat de producatori si a unui numar

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing Industrial
    • Curs_01.doc
    • Curs_02.doc
    • Curs_03.doc
    • Curs_04.doc
    • Curs_05.doc
    • Curs_06.doc
    • Curs_07.doc
    • Curs_08.doc
    • Curs_09.doc
    • Curs_10.doc
    • Curs_11.doc
    • Curs_12.doc
    • Curs_13.doc
    • Curs_14.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
14 fisiere
Pagini (total):
170 pagini
Imagini extrase:
160 imagini
Nr cuvinte:
32 608 cuvinte
Nr caractere:
190 374 caractere
Marime:
521.58KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Curs
Domeniu:
Marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!